Primar trimis în judecată de DNA pentru LUARE DE MITĂ

145
Primar trimis în judecată de DNA pentru LUARE DE MITĂ - xprimardna-1632986744.jpg
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat finalizarea cercetării și trimiterea în judecată, sub control judiciar, a fostului primar Păun Baba, din comuna Șopotu Nou, județul Caraș Severin, pentru luare de mită în formă continuată.

„În perioada 2011 – iunie 2021, inculpatul Baba Păun, în calitate de primar, și o altă persoană, diriginte de șantier, ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de construcții (martor în cauză), un procentaj de 5% din valoarea fiecărei facturi emise în cadrul unui contract finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect “înființare sistem de alimentare cu apă potabilă în comuna Șopotu Nou, rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Șopotu Nou, modernizare străzi și drumuri comunale în comuna Șopotu Nou, modernizare cămin cultural Stancilova, jud. Caraș – Severin”, încheiat în anul 2011 de Primărie cu societatea omului de afaceri”, au precizat procurorii. Concret, în contextul menționat mai sus, cele două persoane ar fi primit, în mai multe tranșe, sume de bani și foloase necuvenite, după cum urmează: inculpatul Baba Păun - sumele de 15.500 euro și 25.000 lei, dirigintele de șantier – suma totală de 98.000 lei și materiale de construcții și obiecte sanitare în valoare totală de 59.864 lei.

Foloasele respective ar fi fost pretinse și primite de primar și de cealaltă persoană în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu, respectiv acceptarea la plată a documentelor emise de societatea martorului (situații de lucrări), recepția, plata lucrărilor executate, etc.

În același context, la data de 11 iunie 2021, dirigintele de șantier ar fi primit de la omul de afaceri suma de 38.000 de lei (reprezentând o tranșă din cei 98.000 lei menționați mai sus), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului față de două bunuri imobile ce aparțin inculpatului Baba Păun.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, la data de 22 iulie 2021, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu dirigintele de șantier pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2582 secunde