Primar trimis în judecată

145
2
Primar trimis în judecată - ciocanjustitie-1464102038.jpg

Articole recomandate

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA Oradea pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.


Potrivit unui comunicat al DNA, în vara anului 2010, în contextul în care, pe rolul instanței, se afla un dosar civil ce privea un litigiu între Primăria Sinaia și trei persoane, concesionari ai unor terenuri, Ruxandra Popescu, în calitate de judecător învestit cu soluționarea cauzei, a acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată, ocupa o funcție de conducere în Poliția orașului de a i se plăti un folos necuvenit în schimbul pronunțării unei hotărâri favorabile.

DNA precizează că, ulterior, aceasta a și primit, prin intermediar, un folos necuvenit în valoare de aproximativ 500 euro.

Procurorii susțin că, în același context, Vlad Oprea, în calitate de primar, a încălcat prevederile Legii privind administrația publică locală prin nesocotirea hotărârilor Consiliului Local care stabileau foarte clar condițiile în care se puteau înstrăina, în anumite situații, terenurile respective.


DNA menționează că, ulterior, la 11 noiembrie 2010, în calitate de judecător, Ruxandra Popescu a pronunțat o soluție vădit contrară dispozițiilor legale, prin care a dat câștig de cauză reclamanților, în detrimentul Primăriei Sinaia.

"Urmarea a fost că orașul Sinaia și Consiliul Local au fost obligate să încheie contracte de vânzare — cumpărare pentru trei terenuri în suprafață totală de peste 500 metri pătrați care făceau obiectul unor contracte de concesiune, la prețuri defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de 920.716,64 lei (214.734,39 euro) și un folos necuvenit în același cuantum pentru cei trei concesionari", se mai spune în comunicat.


Comentează știrea

candipharm com
13 decembrie 2022
candipharm com

http://www.candipharm.com/

MorrisLet
27 decembrie 2022
MorrisLet

250 mg chloroquine

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1854 secunde