Prima misiune a pompierilor români plecați în Grecia a început duminică dimineață, în zona Spathari

223
Prima misiune a pompierilor români plecați în Grecia a început duminică dimineață, în zona Spathari - xincendiigrecia-1628415785.jpg

Articole de la același autor

La această misiune participă în primă fază 35 de subofițeri care încadrează șase autospeciale de stingere cu apă și spumă și două cisterne. Alături de ei vor fi patru ofițeri români, însărcinați cu dublă responsabilitate, coordonarea primului modul de intervenție, respectiv menținerea unei legături permanente cu ofițerul elen delagat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români. În urma primelor discuții avute cu ofițerul elen, schimbarea personalului operativ este planificată a fi efectuată la șase ore.

Totodată, reamintim faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.

Reamintim că peste 100 de pompieri au plecat spre Grecia, pentru a acționa în sprijinul salvatorilor eleni! Alimentate de caniculă și de vântul puternic, incendiile de vegetație au afectat mai multe regiuni ale țării, mii de oameni fiind evacuați din calea flăcărilor și fumului. Este vorba despre pompieri de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și din județele Argeș, Alba, Hunedoara, Sălaj, Dâmbovița, Teleorman, Călărași, Buzău, Prahova și Bihor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4018 secunde