Președintele și premierul, prezenți la marșul de comemorare a Revoluției

164
Președintele și premierul, prezenți la marșul de comemorare a Revoluției - ddd-1577040133.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au participat la evenimentul de comemorare a eroilor Revoluției din Decembrie 1989, după ce au participat la un marș în memoria celor căzuți în urmă cu 30 de ani, au aprins o candelă și au asistat la citirea numelor acestora, în fața Ministerului Afacerilor Interne, relatează Agerpres.

Ei au plecat alături de sutele de participanți, într-un marș de comemorare a Revoluției Române, care a avut ca punct de pornire Piața Victoriei, cu traseul Piața Universității - sediul Ministerului de Interne.

Între cei prezenți la manifestare s-au mai aflat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Elemente de lumină și culoare în memoria eroilor martiri căzuți la Revoluția din decembrie 1989 au fost proiectate pe sediul fostului Comitetului Central al PCR, în prezent sediu al Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, Tricolorul României, "1989", lumânări aprinse, precum și numele celor căzuți la Revoluție au fost proiectate pe zidurile MAI, iar cele peste o mie de persoane care s-au adunat în fața instituției din Piața Revoluției au aprins lumânări și au ținut un moment de reculegere la Monumentul eroilor căzuți în decembrie 1989.

Printre cei care au citit, în cadrul unei ceremonii, numele eroilor din 1989 au fost ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, și ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble.

Mai mulți participanți au împărțit celor prezenți în piață baloane albe pe care este scris "Libertate" și scandează "Cinste lor, eroilor!", "Cine a tras în noi, între 18 și 22?", "Păcat de sângele vărsat!", "Jos comunismul!".

În fruntea coloanei se află un banner inscripționat cu mesaje scandate care amintesc de evenimentele petrecute în urmă cu 30 de ani: "Noi suntem poporul/Jos cu dictatorul!", Libertate te iubim/Ori învingem ori murim!", Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă", "Soldați, soldați/Pe cine apărați?".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 22 Decembrie 2019
Stire din Eveniment : Marș de comemorare a Revoluției din 1989
Sâmbătă, 21 Decembrie 2019
Stire din Eveniment : S-A LĂSAT CU SÂNGE! Incidente la troiță
Pagina a fost generata in 1.4961 secunde