Premieră în România! Trei diabetici și-au tatuat numele bolii pe mâini

499
Premieră în România! Trei diabetici și-au tatuat numele bolii pe mâini - 82b88407f5fb8f4e463ef6967cfbc440-1524578714.jpg

Articole de la același autor

Trei pacienți diabetici din Harghita sunt primii din România care și-au tatuat pe încheietura mâinii stângi însemnele și numele acestei boli, pentru ca, în situația în care li se face rău și nu pot spune de ce afecțiune suferă, echipajele de prim ajutor să aibă acces facil această informație. Președintele Asociației Diabeticilor din Gheorgheni și purtătorul de cuvânt al Asociației Tinerilor și Copiilor cu Diabet Zaharat din Harghita, Gabor Suciu, este una din cele trei persoane care și-a tatuat pe încheiatura mâinii stângi cuvântul "diabetic" și un cerc albastru, simbolul acestuia, înăuntrul căruia este trecut tipul bolii - insulino-dependent sau de tip II.


Acesta a declarat că gestul este o premieră pentru România, iar ideea poate fi salvatoare de vieți. "Trei pacienți din județul Harghita au beneficiat de tatuaje gratuite, care pot fi salvatoare de vieți, pentru că, dacă bolnavului de diabet i se face rău, atunci nu poate să spună ce boală are. Echipajele de prim ajutor eliberează întotdeauna brațul stâng, pentru a lua pulsul, și aceste tatuaje sunt pe brațul stâng ca să se poată vedea de ce boală suferă și să beneficieze de prim ajutor în consecință", a explicat Gabor Suciu.


Tatuajele au fost realizate gratuit de Kertész-Farkas János, un artist tatuator din Ungaria, care va reveni în Harghita la începutul lunii septembrie, pentru pacienții care doresc să își facă aceste tatuaje.


Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5332 secunde