Povestea unui jaf eșuat

762

Articole de la același autor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Marius Nelu Ungureanu, Ciprian Lakatos, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie, și a lui Cristian Salop, Gabriel Cârmiș și Nicolae Martinescu, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la tentativă de tâlhărie.

Cei cinci sunt acuzați că, la data de 21 septembrie, au încercat să fure 15.000 de lei dintr-o mașină. Anchetatorii au descoperit că cei cinci au acționat la pont și, ulterior, rând pe rând, ei au ajuns în spatele gratiilor.

Victima vizată de cei cinci lucrează la o firmă din Constanța, iar la data amintită transporta cu mașina suma de 15.000 de lei, bani pe care trebuia să-i depună în bancă. Cercetările polițiștilor și procurorilor au scos la iveală faptul că cei cinci au pus la punct, în detaliu, jefuirea bărbatului. Doi dintre ei, aflați într-un Citroen, au blocat mașina victimei pe strada Topraisar, tamponându-se frontal cu aceasta, iar în timp ce unul dintre suspecți îl ținea de vorbă pe bărbatul vizat, celălalt i-a spart unul dintre geamurile mașinii, intenționând să fure geanta plină cu bani care se afla pe banchetă.

Numai că toate planurile lor au fost dejucate de faptul că zgomotul creat de accident, iar apoi discuțiile dintre bărbați au alertat persoanele care locuiesc pe strada respectivă, care au ieșit să vadă ce s-a întâmplat.

Cei doi bărbați din Citroen au ales, prin urmare, să se retragă, suindu-se în mașină și fugind. După doar o zi, Ungureanu a fost primul care a ajuns pe mâna anchetatorilor, iar după aproximativ o săptămână au fost prinși și Lakatos și Salop. Implicarea celui din urmă, spun procurorii, ar fi coordonat din umbră jaful și le-a împrumutat mașina pentru comiterea faptei.

În ceea ce-l privește pe Cârmiș, el este cel care a furnizat grupului pontul, pentru că fusese angajat al firmei la care lucra victima și cunoștea traseul pe care-l avea autoturismul către bancă.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, care va stabili primul termen în proces.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Octombrie 2011
Stire din Economie : Echipajul unui remorcher a fost jefuit
Pagina a fost generata in 1.9422 secunde