POVESTE IMPRESIONANTĂ! O profesoară la ASE și-a schimbat viața radical, după ce a pierdut 7 studenți în Colectiv

1521
POVESTE IMPRESIONANTĂ! O profesoară la ASE și-a schimbat viața radical, după ce a pierdut 7 studenți în Colectiv - colectiv3-1499318876.jpg

Articole recomandate

Ziua predă cibernetică, noaptea salvează vieți. Este povestea impresionantă a unei profesoare la ASE, căreia tragedia din Colectiv i-a răpit șapte studenți, dar i-a dat o speranță, că lumea poate fi salvată. De atunci, statistica este mereu de partea Virginiei Mărăcine, scrie digi24.ro


Șapte tineri care aveau viitorul în față și în care profesoara lor își punea mari speranțe s-au stins în fatidica noapte. Alți trei au scăpat ca prin minune, cu răni grave și traume psihice. A fost momentul în care profesoara a învățat o lecție de viață de la elevii săi.

Virginia Mărăcine, voluntar SMURD: "Mi-am dat seama din discuțiile cu studenții mei care au supraviețuit la Colectiv că dacă ar fi avut cunoștințe în domeniul primului ajutor si reacții corecte, șansele multora dintre ei ar fi fost altele".

La câteva luni după Colectiv, Virginia Mărăcine a luat o hotărâre: să plece, după ore, în misiuni de salvare. S-a oferit voluntar în serviciul de urgență și după sute de ore de cursuri și antrenament a ajuns paramedic pe ambulanță.

Nu o să uite vreodată primul caz preluat.

Virginia Mărăcine: "În viața mea, până acum au fost foarte multe situații de urgență. Și a trebuit să le fac față."

În urmă cu 20 de ani, Virginia Mărăcine și-a salvat nepotul de 3 ani și jumătate, căruia i s-a făcut rău brusc. L-a resuscitat deși nu știa dacă ceea ce face e bine. Acum, salvează în fiecare zi oameni.

SMURD are acum 700 de voluntari în țară. Ar fi nevoie de încă 10 ori pe atât.




sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6801 secunde