Portrete de eroi, în cursă la Ștafeta Veteranilor: „Orice kilometru în plus este o provocare”

176

Articole de la același autor

Ștafeta Invictus România 2021 continuă pe drum spre Carei. Printre alergătorii constănțeni care iau parte la edița a VIII-a a Ștafetei Veteranilor s-a numărat și locotenent colonel Cătălin Butnariu-Bompa, din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”. Un sportiv prin definiție, ofițerul și-a propus să alerge alături de camarazii săi „cât îl duc picioarele”, dar și în funcție de condițiile meteorologice.

Locotenent-colonelul Cătălin Butnariu Bompa a fost toată viața o persoană activă. În liceu și în facultate a făcut parte din loturile de baschet ale unităților de învățământ, iar după absolvire a continuat să facă sport și a participat la diferite competiții, începând cu anul 2005. Dintre acestea amintim cursele semimaraton din Constanța, Tulcea și București, în anii 2015 și 2016. În anul 2017 a făcut pasul spre maraton și a alergat pentru cei 42 de km la Maratonul Internațional București unde a scos timpul de 3 ore și 27 de minute. În anii 2018 și 2019 a participat în echipa „Carpii”, la cursa Alerg 24h Autism Marea Neagră. În anul 2019 a participat și la Ștafeta Invictus organizată cu ocazia Zilei Armatei României pe traseul București-Carei, eveniment la care a parcurs 26 de km, din parcul Carol I până în localitatea Otopeni.



În urmă cu câteva zile s-a alăturat camarazilor săi, la ediția din acest an a Ștafetei Veteranilor, organizată în cinstea Zilei Armatei Române.

„Orice kilometru în plus este o provocare, dar în același timp și o necunoscută. Scopul nostru este să învingem barierele fizice, dar mai ales cele psihice, în cinstea eroilor din teatrele de operații, a celor căzuți pentru Patrie de-a lungul vremii, care au avut de învins mult mai multe bariere și mult mai multe obstacole decât am face-o noi”, a spus locotenent-colonelul Cătălin Butnariu.

Militarii și voluntarii Invictus au alertat până la Borcea, în județul Călărași, acolo unde ștafeta a fost predată militarilor de la Baza 86 Aeriană, care vor termina cursa în capitală. Alergătorii din Constanța fac parte din unități militare din cadrul Forțelor Terestre, Forțelor Aeriene și Forțelor Navale.



Polițist de la Garda de Coastă, voluntar la Ștafeta Veteranilor

Participant la cursă, dar din postura de voluntar, a fost și agentul șef Ion Borisov, din cadrul Gărzii de Coastă Constanța, Grup Nave Sulina. Cu o voință de fier, acesta a alergat, alături de echipa Invictus, pentru a duce ștafeta albastră, de la Tulcea la Babadag. „Pentru mine este o mare onoare ca, alături de ceilalți colegi militari și civili, să alerg la Ștafeta Veteranilor Invictus, în cinstea și memoria eroilor neamului. Îmi place sportul și, de aceea, de câțiva ani, am descoperit atletismul și ultramaratonul, pe care le practic cu mare plăcere. Anul acesta mi s-a împlinit visul de a termina cel mai greu triathlon din lume, Iron Man”, a transmis polițistul. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5043 secunde