Ponton scufundat în portul militar Mangalia, din 2005, scos la suprafață de scafandri

298

Articole de la același autor

O echipă de scafandri militari de la Divizionul 176 Nave și Scafandri de Mare Adâncime a executat, în perioada 29 martie - 23 aprilie, în acvatoriul portului militar Mangalia, o misiune de ranfluare a epavei unui ponton scufundat. Experiența, profesionalismul și tehnica din dotare i-au ajutat pe scafandrii lucrători subacvatici să îndeplinească misiunea specifică cu succes, în ciuda numeroaselor aspecte complexe. Pontonul era scufundat din 2005, iar scoaterea lui a fost o operațiune complicată.

„Scafandrul lucrător subacvatic este atestat să execute scufundări, cu aer comprimat sau amestecuri respiratorii sintetice, până la adâncimi de 60 metri, autonom sau cu alimentare de la suprafață.

Acest tip de scafandru are misiunea de a executa sub apă operațiuni de căutare și recuperare de obiecte și persoane, de cercetare a mediului subacvatic, de culegere și înregistrare de informații, de verificare tehnică la corpul navei, de realizare a lucrărilor subacvatice cu echipamente acționate hidraulic și pneumatic, de sudură și tăiere subacvatică, precum și de demolare cu explozivi”, au arătat reprezentanții Forțelor Navale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5291 secunde