Pompierii au luat la puricat hotelurile și restaurantele de pe litoral

271
Pompierii au luat la puricat hotelurile și restaurantele de pe litoral - pompieriiauluatlapuricat-1560973143.jpg

Articole de la același autor

În fiecare vară, pe durata sezonului estival, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța efectuează activități specifice în vederea verificării  unităților de turism, restaurante, cluburi și alte obiective.
Astfel, săptămâna trecută, în stațiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 66 de obiective de turism și alimentație publică. Au fost verificate 27 de unități de turism, 31 de restaurante și cluburi, precum și alte opt obiective. 
"În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 451 deficiențe. De asemenea, au fost aplicate 402 sancțiuni, respectiv 332 avertismente și 70 amenzi contravenționale în valoare totală de 185.500 lei", precizează reprezentanții ISU "Dobrogea".


Pompierii au constatat că mulți dintre administratorii unităților nu aveau întocmite și avizate planurile de intervenție și nici nu era o persoană angajată sau personal de specialitate cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor. De asemenea, în numeroase cazuri, instalațiile electrice pentru iluminatul de siguranță pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu nu erau menținute în funcțiune. De asemenea, nu erau făcute verificările la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor existente, precum stingătoare, aflate în dotarea unor construcții de turism, în conformitate cu reglementările tehnice. Iar în multe cazuri, instalația electrică era folosită deși se știa că prezintă defecțiuni și improvizații.


"Ca urmare a activităților preventive desfășurate și a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităților de turism controlate, au fost executate peste 100 exerciții de evacuare", mai adaugă reprezentanții ISU "Dobrogea".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4232 secunde