Pompieri, militari, polițiști, cât valorează viața voastră? O întrebare care vă poate costa cariera. MAI sancționează un pompier pentru că a postat pe facebook această întrebare

Joi, 02 Martie 2017
58200
Pompieri, militari, polițiști, cât valorează viața voastră? O întrebare la care nu aveți voie să vă gândiți. O întrebare pe care nu aveți voie să vi-o rostiți nici măcar în gând. Nu aveți voi nici măcar să vă gândiți la viața voastră și ce va rămâne în urma voastră dacă veți fi răpuși la datorie. Dar de ce? Pentru că Ministerul de Interne vă va sancționa aspru, vă va da exemplu și vă va terfeli numele și cariera. Asta a pățit un pompier militar. A îndrăznit, în ochii mai marilor de la IGSU și MAI, să dea share pe pagina proprie de Facebook la un articol pe care subsemnatul l-a scris pe 23 martie 2016, cu titlul: "Pompieri, militari, polițiști, cât valorează viața voastră?" (click aici pentru articol).


Pentru că a îndrăznit doar să citească și să distribuie acest articol, în care se cereau obiectiv asigurări de viață pentru toți pompierii, militarii și polițiștii, plutonierul adjutant a fost sancționat disciplinar, zilele tercute, cu mustrare scrisă și obligat să-și șteargă postarea de pe Facebook.

Ministerul de Interne îi reproșează că "a redistribuit o postare pe rețeaua de socializare Facebook, în care erau comentate și descrise unele aspecte referitoare la modul cum statul român și instituțiile acestuia se preocupă de grija față de familiile și urmașii eroilor căzuți la datorie, în special cei din cadrul IGSU", încălcând astfel legile și regulamentele militare. Mai exact, este acuzat că a pus interesul personal mai presus de interesul statului. Oare de când pensiile de viață ale militarilor sunt chestii personale, când ele ar trebui garantate de stat?


Contactat de Cuget Liber, pompierul în cauză a confirmat primirea sancțiunii, dar nu a vrut să declare altceva, de teamă să nu își înrăutățească situația. Colegii săi, bineînțeles sub protecția anonimatului, au vrut să facă unele precizări: "Este clar că nu avem voie să ridicăm vocea. Nu a fost doar colegul acesta sancționat, a mai fost cineva care a îndrăznit să scrie pe Facebook un comentariu la adresa dlui Arafat. Și el a fost sancționat. S-au trimis circulare cu aceste sancțiuni în toate inspectoratele din țară, să fie dați drept exemplu. Este clar că asigurările de viață ale pompierilor nu sunt o prioritate pentru ei, dar sunt și multe alte probleme cu dotările, programul de lucru, salarizare. Încearcă să ne sperie, să ne închidă gura pentru a nu se afla problemele pompierilor.Noi nu avem voie să ridicăm vocea. Dacă pompierii mai obțin ceva drepturi sau beneficii este datorită polițiștilor, care au sindicate, sunt reprezentați și își apără interesele", ne-au mai declarat pompierii.

Ce i-a deranjat pe mai marii din MAI și IGSU?


"Cinismul și indiferența statului român doare. Și din păcate, ar trebui să vă doară pe toți de-o potrivă, militari, pompieri sau polițiști, oameni aflați în slujba semenilor, pentru că ieri a fost Dan (Marius Daniel Fripis – slt pm – decedat în august 2015 în urma unei intervenții de stingerea unui incendiu) răpus la datorie, azi sau mâine poate fi oricare dintre voi.

Din păcate, nimeni nu a învățat ce trebuie din această tragedie. De ce MAI nu încheie asigurări de viață pentru salvatori? De ce pompierii, polițiștii și militarii nu sunt asigurați? Fiindcă statul român face economie pentru a putea plăti pensii speciale magistraților și parlamentarilor. De ce pompierii, militarii și polițiștii nu au echipamente performante de protecție și intervenție? Fiindcă statul român trebuie să plătească milioane de euro pentru sistemul de irigare gazon de la Cotroceni, cazarea parlamentarilor și plimbările deputaților. Dar mai ales, de ce voi, pompieri, militari și polițiști, nu faceți nimic pentru voi și familiile voastre?".

Acesta este paragraful care îi deranjează pe mai marii IGSU și MAI. Dar oare nu este adevărat?
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1533 secunde