X
X
Mai multe ştiri online:

Pompieri, militari, polițiști, cât valorează viața voastră?

Ştire online publicată Miercuri, 23 Martie 2016. Autor: Cosmin ZAPOROJAN
Pompieri, militari, polițiști, cât valorează viața voastră? Cum vă protejează și vă sprijină statul român, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării? Probabil că mulți nu vă puneți această întrebare. Sunteți tineri, entuziaști, simțiți că toată lumea vă aparține și nimic nu vă poate sta în cale. La fel se credea și Dan. Pericolele i se păreau o glumă și nimic nu îi era imposibil când se afla în misiuni. Până într-o zi.


O fracțiune de secundă pentru ca el să nu mai fie printre noi. Erou căzut la datorie, decorații și onoruri militare, multe diplome și plachete de recunoștință. Și gata. Statul român consideră că și-a încheiat datoria față de Dan, dar mai ales de familia lui. Sacrificiul suprem a fost evaluat sec și cinic. 330 lei, pe lună, pensia de urmaș pentru fiul său. Nimic altceva. Bani cu care statul vrea să acopere financiar lipsa unui tată, întreținător de familie. Bani cu care statul român, cel care plătește pensii speciale de 10.000 de lei parlamentarilor și indemnizații de revoluționar de mii de lei la jumătate din Piața Griviței și Piața Chiliei, vrea să-și stingă datoria morală pe care o are față de familia Fripis.


Cinismul și indiferența statului român doare. Și din păcate, ar trebui să vă doară pe toți de-o potrivă, militari, pompieri sau polițiști, oameni aflați în slujba semenilor, pentru că ieri a fost Dan răpus la datorie, azi sau mâine poate fi oricare dintre voi.

Din păcate, nimeni nu a învățat ce trebuie din această tragedie. De ce MAI nu încheie asigurări de viață pentru salvatori? De ce pompierii, polițiștii și militarii nu sunt asigurați? Fiindcă statul român face economie pentru a putea plăti pensii speciale magistraților și parlamentarilor. De ce pompierii, militarii și polițiștii nu au echipamente performante de protecție și intervenție? Fiindcă statul român trebuie să plătească milioane de euro pentru sistemul de irigare gazon de la Cotroceni, cazarea parlamentarilor și plimbările deputaților. Dar mai ales, de ce voi, pompieri, militari și polițiști, nu faceți nimic pentru voi și familiile voastre?Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.3799 secunde