Pompier din Constanța, recompensat cu Emblema de Onoare a M.A.I.!

Marţi, 15 Septembrie 2020
160
Plutonierul adjunct George Cuculescu este comandantul echipajului (conducător autospeciale și scafandru autonom) de căutare-salvare în mediul acvatic din cadrul Detașamentului de pompieri Slt. Fripis Marius-Daniel Constanța Oraș.
În perioada 8-11 noiembrie 2019, plt. adj. Cuculescu George a participat la o intervenție dificilă și unică de căutare-salvare a unui băiat dispărut în Pecineaga, într-un bazin de dejecții. Mai exact, acesta a intrat în bazinul respectiv îmbrăcat fiind doar cu costumul uscat de scafandru și a periat întreaga suprafață cu uneltele din dotare, fără a ține cont de mirosul pestilențial și pericolul de infecție. 


O altă intervenție la care s-a făcut remarcat a fost tot în luna noiembrie a anului trecut, la nava eșuată cu 15.000 oi, din Portul Midia. Acesta fiind alpinist s-a cățărat pe nava răsturnată și a realizat scripeți pentru scoaterea oilor în siguranță, din navă, pe ponton. Totodată, a participat activ la operațiunea de extragere a ovinelor, accesul fiind unul foarte dificil și periculos, iar din cauza gazelor din aer fiind posibilă intervenția doar cu  aparat de respirat în interiorul vasului. Întreaga operațiune a durat 5 zile.
Pentru fapta lui, pompierul a primit, ieri, Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din partea Ministrului Afacerilor Interne - Ion Marcel Vela. 


Pagina a fost generata in 0.2624 secunde