Scăpăm de cerșetori și prostituate?

Polițiștii vor să aducă o schimbare majoră. "Ne-am pregătit, ne-am făcut temele. În trei luni, se va vedea"

3218
3
Nu o dată s-a întâmplat ca promisiunile legate de dispariția cerșetorilor ce-și fac veacul în diverse zone ale municipiului Constanța să rămână la stadiul de vorbe. Aproape an de an, înainte de începerea sezonului estival, cerșetorii de pe străzi și din intersecții sunt amendați și alungați, dar fenomenul este departe de a fi stopat. Văzând că această tehnică nu dă roade, polițiștii din Constanța s-au decis să schimbe foaia. 


Comisarul șef Tudorel Dogaru, șeful Poliției Municipiului Constanța, își dorește o altfel de abordare în ceea ce privește fenomenul cerșetoriei. Mulți dintre cerșetori depășesc latura contravențională și comit fapte penale. 


"În momentul de față, desfășurăm o campanie destul de intensă în ceea ce-i privește pe cerșetori, constând în sancționarea contravențională, în întocmirea dosarelor penale atunci când constatăm că s-au săvârșit fapte de natură penală. Vă dau două exemple. Dacă un părinte își determină copilul să apeleze la mila publicului în mod repetat, reprezintă infracțiune și este pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Dacă o persoană majoră apelează la mila publicului în mod repetat având un minor în prezența lui atunci când săvârșește fapta, la fel, constituie infracțiune și se pedepsește cu până la 2 ani de închisoare", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisar șef Tudorel Dogaru. 


După sancționarea contravențională, se urmărește executarea sancțiunilor, în încercare de a le transforma în muncă în folosul comunității. Astfel de acțiuni au fost demarate în urmă cu două săptă-mâni, prin care cerșetorii sunt amprentați, fotografiați și urmăriți în urma activităților desfășurate. Astfel, oamenii legii au descoperit că mulți dintre cei urmăriți au săvârșit și alte genuri de fapte, fiind arestați pentru furt ori tâlhărie. 


Promisiunea lui Dogaru


"O să vedeți că în trei luni se va produce o schimbare. Termenul acesta mi l-am dat mie. Să nu mai vedem cerșetori prin intersecții. Inițial acolo vom acționa, este de anticipat o migrație din zona respectivă către alte zone, probabil și către stațiuni în timpul sezonului estival sau la lăcașele de cult, în special în preajma sărbătorilor religioase. Ne-am pregătit, ne-am făcut temele și o să fim prezenți și acolo", a adăugat Tudorel Dogaru. 


Mergând pe același principiu, Tudorel Dogaru își dorește să combată prostituția, la nivelul municipiului Constanța, ducându-se direct la sursă, la proxeneți. Este binecunoscut faptul că prostituția nu mai este faptă penală, ci doar o contravenție. În schimb, proxenetismul este considerat o faptă penală și, destructurând astfel de rețele, ar putea fi eradicat și fenomenul prostituției în oraș. 


"În ceea ce privește prostituția, vom avea o abordare similară. În acest moment, sunt aplicate sancțiuni contravenționale zilnic, dar este insuficient din punctul meu de vedere și ca atare va trebui să trecem la pașii următori. Cea a documentării activității infracționale, pentru că prostituția în sine nu mai este faptă penală, este doar contravenție. Proxenetismul este în schimb o faptă penală și atunci o să mergem în direcția asta, a identificării persoanelor care se ocupă cu așa ceva și a documentării infracționale a lor. Apoi vom lua măsurile de rigoare care se impun. Credeți-mă că vor fi destule", a conchis Tudorel Dogaru. 


Comentează știrea

Garcea
4 aprilie 2016
Legalizați prostituția

Legalizați prostituția , este bine și pentru prostituate , că au un loc de muncă legal , cu , controale și tot ce trebuie și este bine și pentru stat care o să încaseze bani frumoși de pe urma acestei "meserii", iar totul se va face sub control ! Degeaba amendați fetele că nu or să plătească în veci , preferă să facă pușcărie în loc să plătească amenzile uriașe care le i-au, iar de muncă în folosul comunității nici nu încape vorbă.

ionica
4 aprilie 2016
politie ?

Credeam ca ne anunta prezenta pe strazi a cat mai multi politisti si jandarmi ...Chiar nu fac schimb de experienta cu orasele romanesti civilizate ? Acolo se poate ,chiar daca-i ger ei sunt pe strazi .Un ex. Brasov...

Amărășteanu
3 iunie 2016
Muncă in folosul comunității

De acord in principiu cu propunerea lui Garcea, să fie legalizată prostituția, dar până atunci, fetele in loc să fie amendate să presteze muncă in folosul comunității in meseria pe care o știu cel mai bine! Și asistații sociali, ori cei cu pensii mici au nevoile lor!

Răspuns la: Legalizați prostituția
Adăugat de : Garcea, 4 aprilie 2016
Legalizați prostituția , este bine și pentru prostituate , că au un loc de muncă legal , cu , controale și tot ce trebuie și este bine și...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6572 secunde