Polițiștii, scoși din sărite în prag de protest. "Sunt trimis la intervenție ca porcul la tăiere"

1409
2
Polițiștii, scoși din sărite în prag de protest.

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni se plâng de o nouă metodă prin care Ministerul Afacerilor Interne încearcă să acopere lipsurile din sistem. Sindicaliștii de la malul mării o numesc, ironic, drept metoda "cârpeala". Oamenii legii spun că li s-a umplut paharul, ultima picătură fiind vestele antiînjunghiere primitem de polițiștii de la Constanța. 


Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual Constanța susține că Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a primit veste antiînjunghiere pentru aproximativ 15% din efectivele operative. 


"Este o bătaie de joc la adresa polițiștilor operativi. Pentru ca umilirea să fie totală, s-au distribuit în paritate, între urban și rural, după care a venit și bomboana de pe coliva acestui mare... fâs. Cine stabilește și hotărăște cine primește și cine nu primește vestă? Călăii care subfinanțează sistemul au creat și călăii care împart viața și moartea. Care sunt criteriile în baza cărora un polițist poate fi selectat pentru a primi o vestă antiînjunghiere? Ori primim toți veste, ori niciunul", acuză Vasile Zelca, președintele SNPPC Constanța. 


Sindicaliștii așteaptă o reacție de la Inspectoratul General al Poliției Române, conducerea instituției fiind acuzată că a pasat problema dotărilor insuficiente în teritoriu. Polițiștii explică și efectele pe care o astfel de decizie le-ar putea avea în rândul lucrătorilor de poliție. 


"Nu erau de ajuns discrepanțele și problemele create de salarizare. Ați mai creat o problemă care ține de viață și de moarte. Sunt sacrificat și trimis la intervenție ca porcul la tăiere, având în vedere că celălalt coleg nu are vestă. Colegul care, neavând vestă, va evita să se expună la un eventual măcel. Colegul care nu are vestă va avea pretenția ca celălalt coleg să se expună la un eventual măcel", mai explică reprezentanții SNPPC Constanța. 


Polițiștii din județul Constanța au plecat, sâmbătă dimineață, la ora 6.00, pentru a lua parte la ceea ce se anunță cel mai mare protest al oamenilor legii. Astfel, 600 de polițiști și polițiști de frontieră s-au deplasat cu 11 autocare și un microbuz la protestul din fața sediului Ministerului Afacerilor Interne. 


Principalele revendicări ale protestului sunt plata sporului de 100% pentru orele prestate în zilele de repaus și sărbători legale, așa cum prevede Legea 153/2016 și încadrarea agenților de poliție pe funcții prevăzute cu studii superioare și acordarea coeficientului corespunzător pentru aceștia. De asemenea, polițiștii cer aplicarea unui procent din grila de salarizare prevăzută pentru anul 2022, așa cum s-a aplicat celorlalte categorii bugetare, dar și raportarea tuturor drepturilor salariale la salariul de funcție avut în plată, și nu la salariul de bază din decembrie 2009.


Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a pichetat în zilele de 22 și 23 martie, iar după protestul organizat sâmbătă, vor urma și alte zile de pichetări, în perioada 26-30 martie. 


Comentează știrea

Nelu
24 martie 2018
Au dreptate

Au dreptate.

MAP
24 martie 2018
JALNICI

Ca si politst iti faci treaba k la carte dupa ceri si marire de salariu ..voi bugetarii nu ati auzit in acesti 30 de ani de criteria de performanta ratatilor ..cum sa va respecte populatia / societatea daca voi sunteti in cardasie cu interlopii ..bisnitarii de tigari ..unde se incalca legea sunteti si voi implicati ..sunteti o rusine nationala ..curatati orasul constanta de bisnitari de tigari si droguri ..ma da unul sa nu mai ramana in viata sau in libertate dupa ..cereti ministerului de interne marire de salariu ..nesimtitilor ..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4962 secunde