Polițiștii români au ajutat aproape 300 de turiști are au avut probleme în Bulgaria

405
Polițiștii români au ajutat aproape 300 de turiști are au avut probleme în Bulgaria - fondpolitistiromanisibulgari1cop-1342794901.jpg

Articole de la același autor

În perioada 1 iulie - 20 iulie 2012 și-a desfășurat activitatea pe litoralul bulgăresc, alături de polițiști bulgari, prima serie de polițiști români, iar de astăzi o nouă serie de polițiști va acorda sprijin turiștilor români aflați în țara vecină.

Cei patru polițiști români detașați în Bulgaria, în stațiunile Albena și Nisipurile de Aur, au consiliat 280 de turiști români, cărora le-au furnizat informații, în special, cu privire la prevederile legislative din țara gazdă, spun reprezentanții Poliției.
De asemenea, polițiștii români au participat, alături de cei bulgari, la 108 intervenții la evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal, precum și solicitările făcute în urma operațiunilor de schimb valutar, cauzate de neconcordanțele existente între cursul afișat și cel practicat.
Polițiștii români s-au deplasat în cele două stațiuni la recepțiile hotelurilor, împreună cu partenerii bulgari, unde au luat contact cu administratorii hotelurilor informându-i de prezența lor pe întreg sezonul estival și de disponibilitatea pentru situațiile în care cetățenii români solicită sprijin.
În conformitate cu Acordul de cooperare polițienească internațională dintre România și Bulgaria, în stațiunile Albena și Nisipurile de Aur, din Bulgaria, acționează în patrule comune de polițiști români și bulgari, iar începând de la 1 iulie și până la 31 august 2012 polițiști români desfășoară activități comune de ordine și siguranță publică alături de polițiști bulgari pe litoralul bulgăresc.
Misiunile de patrulare se desfășoară în trei perioade, respectiv 1- 20 iulie, 21 iulie - 10 august și 11 - 31 august 2012, pentru fiecare etapă fiind desemnați câte patru polițiști români.

Cu ce s-au confruntat polițiștii români în Bulgaria?
Polițiștii români nu au avut timp să respire în Bulgaria, mai ales că, nu de puține ori, turiștii români s-au plâns că au fost victimele unor fărădelegi în țara vecină.
La data de 4 iulie 2012, în jurul orei 5, în timpul activităților de patrulare în stațiunea Albena, patrula mixtă a găsit un autoturism marca BMW, înmatriculat în România, cu geamurile deschise și butucul rupt. În urma intervenției prompte a patrulei, nu s-a constatat lipsa vreunui bun din interiorul autoturismului. La data de 1 iulie 2012, polițiștii români au intervenit în găsirea unui minor român care se pierduse în stațiune, facilitând comunicarea între părinții copilului și Poliția Bulgară, în transmiterea semnalmentelor copilului.
Într-un alt caz, polițiștii români din Nisipurile de Aur au fost solicitați să acorde sprijin privind un cetățean român care a comis acte de huliganism în stațiune. Cetățeanul român a fost prezentat instanței pentru stabilirea sancțiunii.
De asemenea, oamenii legii au acordat sprijin privind furtul a două genți în care se aflau bunuri personale (telefoane mobile, documente), victime fiind două persoane de naționalitate română.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Accident rutier între Agigea și Lazu
Pagina a fost generata in 2.0158 secunde