Polițiștii, militarii și judecătorii CCR nu vor primi pensie specială dacă sunt condamnați pentru corupție

376
Polițiștii, militarii și judecătorii CCR nu vor primi pensie specială dacă sunt condamnați pentru corupție - camera-1593516069.jpg

Articole recomandate

Camera Deputaților a adoptat deciziona, marți, în unanimitate, proiectul de lege care prevede că militarii, polițiștii, membrii Corpului diplomatic, judecătorii Curții Constituționale, membrii Curții de Conturi, printre alții, condamnați definitiv pentru dare/ luare de mită și trafic de influență, nu vor beneficia de pensie de serviciu.


"Nu beneficiază de pensia de serviciu personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, personalul de specialitate criminalistică și personalul care ocupă funcții auxiliare de specialitate criminalistică, precum și tehnicienii criminaliști din cadrul parchetelor, care au fost condamnați definitiv pentru comiterea unei infracțiuni de corupție dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, dacă infracțiunea a fost săvârșită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu", prevede textul adoptat, potrivit Agerpres.


Nu vor beneficia de pensia de serviciu funcționarii parlamentari, membrii Corpului diplomatic și consular al României, precum și personalul încadrat pe funcții de execuție specifice, judecătorii Curții Constituționale, personalul aeronautic civil navigant profesionist, membrii Curții de Conturi, persoanele care au îndeplinit funcția de consilier de conturi care au fost condamnați definitiv pentru comiterea uneia dintre cele infracțiuni din Codul penal, "dacă infracțiunea a fost săvârșită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu".


De asemenea, "nu beneficiază de pensia de serviciu militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care au fost condamnați definitiv pentru comiterea unei infracțiuni de corupție dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, dacă infracțiunea a fost săvârșită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu".




Propunerea legislativă merge la președintele României, pentru promulgare.


În această perioadă, reglementarea poate fi atacată la CCR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3661 secunde