Polițiștii "luptă" împotriva virușilor informatici care golesc conturi bancare!

Luni, 13 Ianuarie 2020
199
Infracțiunile informatice, din ce în ce mai răspândite în ultimii ani, sunt în atenția polițiștilor. Acesta este motivul pentru care, în 2019, Poliția Română a pus bazele unui nou soft, realizat pentru a contracara un răspândit virus informatic. 


"GrandCrab este virusul informatic care se distribuie prin diverse metode (email-uri de tip spam și campanii de malware) și care, odată accesat, criptează toate fișierele. Ulterior, pe ecranul calculatorului, apare o cerere de răscumpărare (ransomware note) formulată pentru ca victimele să poată reintra în posesia informațiilor/datelor/fișierelor pierdute.
 
Versiunea ransomware GandCrab a fost extrem de activă în ultimul an și a operat folosind un model de multiplicare ce a permis înregistrarea unui număr mare de victime. Astfel, dezvoltatorii îl ofereau ca serviciu plătit celor interesați să îl răspândească, cerând, în schimb, un anumit procent din încasări. Plățile cerute drept răscumpărare începeau de la 600 de dolari pentru un calculator personal și ajungeau până la 700.000 de dolari pentru companii, în funcție de cât de importante erau datele criptate", au arătat polițiștii. În prezent, noul soft poate fi descărcat gratuit de pe pagina web No More Ransom. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.161 secunde