Poliţiştii, în vizită la şcoală. Elevii, învăţaţi cum să evite conflictele

256
Poliţiştii, în vizită la şcoală. Elevii, învăţaţi cum să evite conflictele - politistii-1637342141.jpg
Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat, săptămâna aceasta, mai multe activități cu caracter preventiv - educativ în rândul elevilor din mai multe unități de învățământ din județul Constanța. Oamenii legii i-au sfătuit pe elevi cum să se comporte pentru a preveni și a combate agresiunile fizice, verbale sau de altă natură, care pot apărea la şcoală.

„În mod special, în rândul copiilor, agresivitatea cunoaște o multitudine de moduri de exprimare, de la agresivitate fizică, agresivitate verbală sau indirectă, manifestată prin jigniri, intimidare, discriminare, marginalizare sau hărțuire. Prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar constituie o premisă importantă pentru crearea unui climat propice desfășurării activităților instructiv – educative”, precizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Copiii au fost sfătuiți de polițiști să nu răspundă comportamentelor agresive, să evite situațiile sau persoanele agresive, să ceară ajutor colegilor și profesorilor în care au încredere şi să nu distribuie, să comenteze sau să aprecieze postările în care un elev este hărțuit. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2972 secunde