Polițiștii, în fața elevilor, în lupta cu bullying-ul: „Cereți ajutorul când sunteți jigniți!”

265
Polițiștii, în fața elevilor, în lupta cu bullying-ul: „Cereți ajutorul când sunteți jigniți!” - ziuaviolentei-1622990530.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat, în săptămâna 31 mai - 4 iunie, activități educative, cu scopul prevenirii unor comportamente ce vizează aspecte de discriminare și excludere socială, care pot fi legate de apartenența la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată.

În contextul Zilei Naționale Împotriva Violenței asupra Copiilor, care este marcată în fiecare an în data de 5 iunie, cu scopul sensibilizării și încurajării copiilor de a lua măsuri împotriva hărțuirii și agresiunii de orice fel, polițiștii constănțeni au stat de vorbă cu elevii din cadrul Liceului Teoretic „George Călinescu” și mai multor școli gimnaziale din municipiul Constanța, despre bullying și cyberbullying.

Drept urmare, polițiștii le-au prezentat copiilor anumite aspecte care le-ar putea afecta viața, indiferent că sunt victime, agresori sau martori ai anumitor comportamente violente. Prin exemple și situații concrete, polițiștii au dorit să-i convingă pe elevi că atitudinea lor face de cel mai multe ori diferența între violență și toleranță. Totodată au fost încurajați să evite conflictele și orice formă de agresivitate.

Pentru prevenirea violenței în școli, polițiștii fac următoarele recomandări: „Fiți atenți când vă alegeți prietenii. Evitați tovărășia persoanelor violente sau conflictuale! Nu vă lăsați influențați de ceilalți. Analizați singuri riscurile la care vă expuneți, pe baza educației primite și a propriei experiențe. Spuneți-le prietenilor voștri să nu răspundă cu violență la provocările altor grupuri de copii și atrageți-le atenția asupra consecințelor comiterii de fapte antisociale. Dacă sunteți jigniți sau deveniți victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, anunțați profesorii, părinții sau poliția, pentru a fi ajutați. Fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute, pentru a nu fi manipulați să comiteți infracțiuni sau să deveniți victima acestora. Dacă intrați într-o dispută cu un coleg, fiți primul care renunță. Amintiți-vă că urmarea acestui conflict poate duce la rănirea dumneavoastră”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8482 secunde