Polițiștii de la Rutieră, cu ochii pe pietonii indisciplinați

304

Articole de la același autor

Aproape 300 de pietoni indisciplinați au fost amendați într-o singură zi, la Constanța, pentru că au traversat prin loc nepermis. Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța și ai Serviciului Rutier Constanța au desfășurat, miercuri, 10 aprilie, o amplă acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de pietonii care traversează strada neregulamentar. Așa se face că, în doar câteva ore, au fost aplicate 287 de sancțiuni contravenționale, pe raza municipiului Constanța. 


Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, pe raza municipiului Constanța, în primele trei luni ale anului 2019, s-au produs 20 de accidente rutiere pe fondul traversării neregulamentare de către pietoni, cu patru mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. 


De asemenea, din analiza polițiștilor rutieri reiese faptul că traversarea prin loc nepermis este a doua cauză principală de producere a accidentelor rutiere, prima fiind neacordarea de prioritate autovehicule. 


Ce ne recomandă polițiștii
Polițiștii rutieri le reamintesc pietonilor să se angajeze în traversarea drumului public doar prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) și la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există; să se asigure permanent, chiar și atunci când se află pe trecerea pentru pietoni. 


De asemenea, aceștia subliniază faptul că traversarea se face în condiții de siguranță și niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgența existentă la un moment dat. 


"O atenție deosebită trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsați să traverseze singuri - ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! Copiii imită comportamentul rutier al adulților!", avertizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3939 secunde