Polițiștii de frontieră români, apreciați de conducerea Frontex

160

Articole de la același autor

Polițiști de frontieră din cadrul Centrului Internațional de Coordonare, inclusiv de la Constanța, s-au întâlnit cu directorul executiv al Frontex, Fabrice Leggeri, în cadrul centrului din Varșovia. Fabrice Leggeri a apreciat faptul că Poliția de Frontieră Română participă în calitate de stat membru gazdă la operațiunea maritimă „Multipurpose Maritime Operation - MMO 2021”, organizată de Agenția Frontex, la Marea Neagră, în cooperare cu Agenţia Europeană pentru Securitate Maritimă (EMSA) și Agenția Europeană pentru Controlul Pescuitului (EFCA), România fiind un partener de încredere în ceea ce privește securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.


Managerul a subliniat disponibilitatea Agenției de a extinde perioada de desfășurare a operațiunii în următorii ani, având în vedere rezultatele excelente obținute în cei trei ani de când are loc aceasta.


Reprezentatul României a apreciat buna cooperare existentă și schimbul de date eficient între cele două state membre (România și Bulgaria) și cele trei agenții europene (FRONTEX, EFCA și EMSA). De asemenea, au fost evidențiate sistemele de supraveghere aeriană folosite de Poliția de Frontieră Română pe parcursul activităților operaționale și implicarea tuturor forțelor de la nivel local (maritime și terestre), cu ajutorul cărora s-au obținut rezultate remarcabile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.044 secunde