Polițiștii corupți din cadrul IPJ Brăila și-au aflat pedeapsa!

246
Polițiștii corupți din cadrul IPJ Brăila și-au aflat pedeapsa! - ddd-1579007587.jpg

Articole recomandate

Curtea de Apel Galați a hotărât condamnarea definitivă a 19 agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila - Biroul Rutier, Serviciul Rutier și Biroul Ordine Publică, dintr-un număr total de 22 de agenți trimiși în judecată în 2015, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual, potrivit unui comunicat de presă remis marți de DGA - SJA Brăila și citat de Agerpres. În fapt, ofițerii Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului General, au efectuat cercetări în urma cărora, la data de 25 mai 2015, s-a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 22 agenți de poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada 17 ianuarie - 21 aprilie 2015 (aproximativ 3 luni), grupul format din cei 22 de polițiști a săvârșit un număr total de 127 de acte materiale și 4 situații de complicitate. Complexitatea cazului rezidă în caracterul de fenomen al comportamentului agenților de poliție, aceștia obținând sume de bani de la conducătorii auto care încălcau regulile privind circulația pe drumurile publice, în mod constant și prin moduri de operare similare", se mai arată în comunicatul DGA - SJA Brăila.

Inculpații au fost condamnați la pedepse de 2 ani și 8 sau 9 luni, cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani. Totodată, ca pedeapsă complementară, instanța a dispus interzicerea mai multor drepturi ale inculpaților, printre care și acela de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-au folosit pentru săvârșirea infracțiunii, precum și obligativitatea de a presta și muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4794 secunde