Polițiștii constănțeni, în vizită la o școală din Năvodari

137
Polițiștii constănțeni, în vizită la o școală din Năvodari - 1maipolitistiinviyitalaoscoaladi-1367392456.jpg
Polițiștii constănțeni au desfășurat, ieri, o activitate informativ-preventivă la Școala Gimnazială Tudor Arghezi din Năvodari. Aceștia au oferit sfaturi și recomandări preventive pentru ca minorii să nu devină victime ale diferitelor fapte antisociale. 

În cadrul campaniei Împreună pentru siguranța copiilor, polițiștii au oferit copiilor materiale informativ-preventive : brățări, evantaie, ghiduri practice, promovând numărul European pentru dispariții de copii – 116.000.

"Pentru a nu deveni victima unor acțiuni antisociale, polițiștii vă recomandă: învățați-l pe cel mic cum să circule pe stradă, să traverseze doar prin locurile premise și pe culoarea verde a semaforului, să fie atent în drumul către școală și să evite drumurile lăturalnice, cele nepopulate sau gangurile, evitați să-l trimiteți singur la cumpărături și supravegheați-l la locul de joacă sau în hipermarketuri, nu-i lăsați singuri după lăsarea întunericului pe stradă, la joacă ori la cumpărături, dacă are nevoie de ajutor, în cazul pierderii de părinți, învățați-l să se adreseze unei persoane în uniformă: polițist, o familie cu copil, angajatul unui magazin.

- stabiliți cu copilul niște reguli clare, să vă spună când iese din casă/curte sau dacă vrea să meargă undeva după ore, să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute și să nu accepte să plece, pe jos ori cu mașina, împreună cu persoane necunoscute, fără acordul dumneavoastră, să nu accepte cadouri (dulciuri, jucării) de la străini fără acordul dumneavoastră", precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0225 secunde