Polițiștii constănțeni continuă activitățile în rândul elevilor

170
Polițiștii constănțeni au desfășurat activități de prevenire a violenței, delincvenței juvenile, de prevenire a victimizării tinerilor și de informare cu privire la noile modificări ale Codului Rutier, în rândul elevilor de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din municipiul Constanța. 


În cadrul activității, elevilor le-au fost prezentate riscurile și consecințele la care se expun, în ceea ce privește violența și de asemenea le-au fost aduse la cunoștință noile modificări ale Codului Rutier intrat în vigoare în luna ianuarie 2013, privind conducerea pe drumurile publice a mopedelor, scuterelor și ATV-urilor de către tineri. 


Având în vedere că mulți dintre cei care conduc astfel de autovehicule sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani și faptul că vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere este de 16 ani împliniți, pentru categoriile AM, A1 și B1, polițiștii rutieri au procedat la prevenirea implicării elevilor în infracțiuni rutiere. 


Adolescenților le-au fost făcute recomandări cu privire la adoptarea unei conduite non-violente și a unei comunicări eficiente. 
La nivelul județului Constanța, vor mai avea loc în perioada următoare astfel de sesiuni de informare cu elevi din clasele de liceu deoarece se urmărește creșterea gradului de responsabilizare în rândul tinerilor și a conducătorilor auto.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Polițiștii, alături de elevi
Joi, 20 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Elevii intră în vacanță
Pagina a fost generata in 0.3606 secunde