Polițiștii constănțeni cer să fie plătiți corect pentru week-end-urile muncite

504
Polițiștii constănțeni cer să fie plătiți corect pentru week-end-urile muncite - politia13539308781355917374-1361541339.jpg
Polițiștii membri ai Sindicatului Național al Agenților de Poliție se judecă, în prezent, cu Inspectoratul Județean de Poliție Constanța pentru obținerea sporului de 100% pentru munca prestată în week-end-uri și de sărbătorile legale, din 2008 până în prezent. 


La termenul de vineri, desfășurat la Tribunalul Constanța, juriștii inspectoratului au prezentat o parte din actele din care reiese câte ore au muncit agenții de poliție în zilele legale de repaus. "Dar nu au fost prezentate toate actele, urmează ca restul să fie puse la dispoziția instanței într-o săptămână, potrivit afirmațiilor juriștilor inspectoratului", a afirmat Daniel Avasilcăi, președintele Biroului Teritorial Constanța al sindicatului menționat. 


Mai mult, până pe 15 martie, instanța a cerut prezentarea expertizei contabile din care să reiasă clar ce sumă datorează IPJ Constanța fiecărui polițist, pentru activitatea desfășurată în sfârșiturile de săptămână și de sărbătorile legale. 


"Din actele depuse până în prezent, rezultă că fiecare polițist are lucrate peste 1.000 de ore, pentru care trebuie să fie plătiți. În total, estimăm noi că vor fi aproximativ 2.500 de ore/polițist, ceea ce înseamnă că fiecare polițist va trebui să primească echivalentul unui salariu pe un an de zile", a adăugat liderul de sindicat. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3659 secunde