Polițiștii constănțeni, atac dur la Poliția Locală: "Încearcă să ne copieze și încalcă legea!"

7322
24
Polițiștii constănțeni, atac dur la Poliția Locală:

Articole de la același autor

"Războiul" dintre Poliția Română și Poliția Locală pare să nu ia sfârșit. Nu multă lume știe că cele două instituții sunt diferite, iar acest fapt pare să îi deranjeze foarte tare pe polițiști. Mai mult, pentru a nu se mai face confuzii, polițiștii doresc ca Poliția Locală să poarte numele de Garda Publică. 


"Această denumire de «Gardă» nu este ceva inedit, ci este cât se poate de firească și normală, existând și tradiție în acest sens, pentru că instituția gardienilor publici a existat și a funcționat în perioada interbelică, fiind transformată în «Paza contractuală» odată cu instalarea regimului comunist și reînființată în anii ’90, când au purtat denumirea de gardieni publici. Mai mult, în prezent denumirea de «Gardă» se regăsește și în multe dintre țările occidentale atribuită unor instituții similare care se află sub controlul și coordonarea admi-nistrației locale", spun polițiștii. 


Polițiștii Inspectoratului General al Poliției Române sunt nemulțumiți că cei de la Poliția Locală îi copiază și încalcă legea. 


"Cei din cadrul Poliției Locale încalcă legea, deoarece sunt situații când își depășesc atribuțiile. Mai mult, ne copiază din toate punctele de vedere. Deși ei ar trebui să aibă uniforma neagră, folosesc ilegal articole din uniforma Poliției Române, autoturisme cu inscripții și semnale spe-ciale de avertizare aproape identice cu cele ale poliției. Mai exact, folosesc ca și lumini roșu și albastru, deși ar trebui să aibă doar albastru. În acest fel, se creează confuzii în rândul cetățenilor. Sunt cazuri când se prezintă ca și agent de poliție și apoi spune încet locală. Singurul lucru la care nu ne-au copiat sunt gradele. La ei sunt în formă de V. Sunt anumite mașini de la Poliția Locală care sunt inscripționate ca ale noastre. Respectiv scrie mare Poliția și Locală scrie mic, deși ar trebui să fie același font", a declarat un polițist constănțean. 


Petiție online pentru schimbarea denumirii 
Polițiștii locali au încercat să facă parte din Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual însă, au fost respinși. Poliția Locală face parte din cadrul primăriilor și se află sub coordonarea și controlul direct al primarului. 


"Angajații Poliției Locale își depășesc atribuțiile prevăzute de lege și încalcă flagrant drepturile legitime ale cetățenilor 


cu care intră în contact. Un exemplu este oprirea și controlul autovehiculelor în trafic, deși legea nu le acordă acest drept. Aceste aspecte afectează grav unele valori sociale deosebit de importante și favorizează să-vârșirea anumitor fapte de natură penală ce produc consecințe grave asupra bunei funcționări a autorităților publice, asupra interesului general al societății, și nu în ultimul rând, asupra încrederii cetățenilor în autoritatea și prestigiul instituțiilor statului. Primăriile trebuie să-și creeze aceste compartimente cu o identitate, un renume și o autoritate proprie, NU să-și bată joc și să inducă în eroare cetățeanul, așa cum se procedează în prezent, cu această așa-zisă instituție ce se zbate în impostură și încearcă permanent să imite Poliția Română din dorința de a beneficia de autoritatea acestei instituții", a scris un polițist pe un site de socializare. 


Din dorința de a schimba aceste lucruri, polițiștii au făcut o petiție online prin care doresc să îndrepte aceste erori și nedreptăți din societatea românească, prin promo-varea și adoptarea unui act normativ care să schimbe denumirea actualei poliții locale a primăriilor în Garda publică sau Gardienii publici. 


"Sunt de acord să se ia măsuri împotriva celor care nu respectă prevederile legale. În ceea ce privește mașinile poliției, cele din Constanța nu sunt similare celor de la Poliția Română. Ele sunt inscripționate precum prevăd prevederile legale, pe toate laturile, cu același font. În ceea ce privește uniforma, aceasta este neagră, doar cămașa este bleu cu alb ca acelora de la Poliția Română. Singurul lucru similar sunt vestele reflec-torizante. Cred că a fost la Brașov un caz, când polițiștii locali aveau semnalele albastre și roșii. Personal, nu îmbrățișez această denumire de Gardă Publică. Poliția Locală a fost înființată pentru a putea adera la UE. A fost unul dintre criterii", a declarat Daniel Bratu, directorul Poliției Locale din cadrul Primăriei Constanța. 


Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Mos Ion
16 octombrie 2015
Deagi adevarati Politisti

Copiatii si voi pe ei ......adica sa va faceti treaba ! Felicitari politiei locale , sunt peste tot , ei ajung primii la accidente , sunt prezentii acolo unde au loc ambuteiaje , sunt......peste tot !

Luci
16 octombrie 2015
....

Toti trantori si frustratii care isi doreau autoritate si putere dar pe care creierul nu prea ii ajuta au luat calea politiei locale. Singura uniforma pe care ar trebui sa o imbrace este la circ si se numeste clovn. Un ins cu 4 clase in mijlocul unei intersectii... va puteti imagina ce mandru sta? Dar masa cam cum sta pe bordura si il admira? Chiorete :)))) sunteti jalnici.

MARIAN
16 octombrie 2015
POLITIA RUTIERA LOCALA A PRIMARIEI ORASULUI CONSTANTA

DORESC SA MA OPREASCA IN TRAFIC,CA SA AM CU CINE MA INTALNI IN INSTANTA,DOAMNE AJUTA CAT DE CURAND!

Alex
16 octombrie 2015
Luci a spus tot!

Pai Luci a cam spus exact cum sta treaba. Hai sa nu fim rai sa generalizam poate sunt 4-5% oameni ok printre ei care din diferite rationamente nu si-au permis alt job si atat cat pot isi fac si ei datoria. Restul sunt niste frustrati pusi pe luat spaga fiid mana in mana cu marionetele puse sa taxeze parcarile.ori stau la panda ori sunt anuntati imediat de marionete cum cineva parcheaza masina putin gresit. Vedeti ex. parcarea de la sala sporturilor sau pe langa piete. Oricum nu te poti astepta la ceva bun de unii cu creierul cat nuca.

Răspuns la: ....
Adăugat de : Luci, 16 octombrie 2015
Toti trantori si frustratii care isi doreau autoritate si putere dar pe care creierul nu prea ii ajuta au luat calea politiei locale. Singura...
mariana
16 octombrie 2015
politie

Lasa, ca daca te uiti prin oras ,nu e urma de Politie Nationala. Poti sa fi furat sau atacat de oricine, ca astia nu apar . Tot greul il duce Politia Locala ,asa cum ii huliti voi . Politia Nationala,se baga numai la circulatie ,ca de acola ies spagile si influienta , de nu le sufla nimeni in ciorba. Uitati-va la politistii de la circulatie, zici ca sunt imparati ,asa basini au in cap. Pe ei de fapt asta ii doare, sa nu cumva sa se bage si altii pe sectorul CIRCULATIE , ca de fugarit tigani i-ar lasa bucurosi pe aia de la locala .

ionel
16 octombrie 2015
politie locala

Vai saracii , se baga si altii pe felia lor de la circulatie ,si o sa se micsoreze cota zilnica de cascaval si plinuri de benzina ( preplatite la statiile PECO, de aia surprinsi in trafic ) De ordine-publica nu se plang ca au concurenta ...

Militia
16 octombrie 2015
@MARIAN cel cu muschi

Lasa si tu un numar de inmatriculare, daca esti asa de "bazat"! Ai curaj?

Răspuns la: POLITIA RUTIERA LOCALA A PRIMARIEI ORASULUI CONSTANTA
Adăugat de : MARIAN, 16 octombrie 2015
DORESC SA MA OPREASCA IN TRAFIC,CA SA AM CU CINE MA INTALNI IN INSTANTA,DOAMNE AJUTA CAT DE CURAND!
Iliuță
16 octombrie 2015
Bleah

Toate articolele fetei ăsteia sunt cu "spun polițiștii". Dă -le naibii numele ca altfel zici ca le-ai scos din burtă.

alexe
16 octombrie 2015
oare!?

Cati politisti, in special mari sefi, au comis fapte reprobabile!? Conducere sub influienta alcoolului, accidente, uz de arma ilegal, sinucideri, abuzuri, mita, nepotisme...etc. Nu politia locala va face de ras ci singuri va denigrati uniforma prin actiunile pe care le intreprindeti. Incercati sa va faceti cu demnitate si onoare datoria si societatea o sa va perceapa altfel. Pana atunci, politia romana ramane o institutie plina de circari.

studio
16 octombrie 2015
angajare

Studioul de videochat BestStudio este un studio de videochat din Constanta,ce ofera si cazare fetelor.Este format exclusiv din fete, mediul de lucru este foarte familiar si placut.De asemenea,administratora studioului,ceea care te va ajuta si iti va oferi suportul tehnic este tot o fata.Cazarea si utilitatile sunt oferite gratuit.Iti respectam intimitatea si confidentialitatea,fiecare model are camera ei proprie.Comisioanele sunt progresive,in functie de vechime si performante.Te asteptam in echipa noastra.Contact 0721133353-Maria [email protected]

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Descoperire macabră, la Medgidia
Miercuri, 14 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Patru mașini jefuite
Pagina a fost generata in 0.3887 secunde