Poliţiştii avertizează! Vigilența, primul „scut” în calea infractorilor

251

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei ai Poliției municipiului Constanța și jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi au desfășurat, săptămâna aceasta, activități pentru prevenirea furturilor și tâlhăriilor, cărora le ajung victime vârstnicii și femeile, în mod special. Drept pentru care, oamenii legii au distribuit pliante cu materiale informative și au stat de vorbă cu persoanele din categoriile vulnerabile despre măsurile minime de siguranță.



„Comportamentul neadecvat caracterizat prin neglijență, ignoranță „ajută” la comiterea acestui gen de fapte, mai ales atunci când persoanele se află în zonele aglomerate. Pentru a evita comiterea infracțiunilor de furt din buzunare, poșete sau genți, polițiștii constănțeni acționează, zilnic, pe raza municipiului Constanța, discutând cu cetățenii și sfătuindu-i să apeleze la primul și cel mai solid „scut” împotriva unor astfel de fapte, respectiv vigilența”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.


Totodată, polițiștii au oferit operatorilor economici sfaturi și recomandări pentru stabilirea unei strategii de siguranță. Astfel, în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanelor, reprezentanților societăților comerciale li s-a pus în vedere să efectueze periodic instruirea întregului personal cu aceste teme, pentru o cât mai bună prevenție.


De asemenea, în această perioadă a sărbătorilor pascale, când există tendința aglomerărilor, polițiștii le-au reamintit cetățenilor regulile de prevenire a răspândirii virusului Covid-19, respectiv portul măștii de protecție și respectarea distanțării sociale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6488 secunde