Polițiștii au "descins" în Costinești. Au confiscat suveniruri și marfă contrafăcută

167

Articole de la același autor

Polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, alături de specialiști ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, au descins, la începutul acestei săptămâni, în stațiunea Costinești, unde au luat la "puricat" tarabele cu fel de fel de suveniruri, jucării, haine sau poșete.

Scopul acțiunii a fost depistarea persoanelor fizice și a agenților economici care comercializau fără drept produse care purtau însemnele unor mărci protejate, creându-se în acest mod prejudicii titularilor drepturilor de autor.

În cadrul verificărilor, polițiștii au întocmit 11 dosare penale, privind săvârșirea infracțiunii de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. De asemenea, în vederea continuării investigațiilor, au fost confiscate suveniruri, produse textile, jucării și poșete, care purtau însemnele unor mărci protejate, în valoare totală de peste 23.000 de lei.

La rândul lor, specialiștii de la Protecția Consumatorului au dat peste 20 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 130.000 de lei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5762 secunde