Polițiști în școli, în lupta cu violența și COVID-19!

202
Polițiști în școli, în lupta cu violența și COVID-19! - politiainscolisursalibertatea-1599662204.jpg

Articole de la același autor

Fenomenul de bullying în creștere în școli, în ultimii ani, a dus la necesitatea înființări Poliției de Siguranță Școlară. În ultimii ani, în încercarea de a ține în frâu violența în rândul copiilor, polițiștii de proximitate au fost trimiși să le vorbească elevilor și să patruleze în jurul unităților de învățământ. S-a dovedit însă că este nevoie de mai mult. Drept pentru care, Ministerul Afacerilor Interne a decis înființarea unei noi structuri: Poliția Siguranța Școlară. „Noua structură va preveni și combate violența în școală, cu accent pe fenomenul de bullying și a actelor de violență între elevi, în interiorul școlilor, cât și în proximitatea acestora. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranță, va analiza fenomenele de infracționalitate în fiecare școală, va identifica riscurile și problemele specifice fiecărei unități de învățământ”, a afirmat ministrul Marcel Vela. 


Vor fi puțini polițiști de siguranță școlară la nivelul țării – 270 în toate structurile, din Capitală și din județe! – dar rolul lor va fi să aibă o evidență cu fenomenul violenței și infracțiunilor din mediul școlar și să coordoneze prezența polițiștilor de ordine publică, a celor de la rutieră, cât și a jandarmilor și a polițiștilor locali, în școli și în preajma lor.

Ordinul de înființare a noii structuri a fost semnat pe 8 septembrie. „Totodată, Poliția Siguranța Școlară va coopera cu unitățile de învățământ și cu autoritățile locale, în vederea combaterii fenomenului criminogen din școli și va acționa în comun cu celelalte structuri din cadrul M.A.I. pentru combaterea infracționalității juvenile, a infracționalității organizate, respectiv a traficului de persoane și a traficului de droguri”, a mai afirmat ministrul Vela.

Pe de altă parte, printre responsabilitățile polițiștilor se va număra și supravegherea respectării măsurilor de protecție sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3497 secunde