Polițist constănțean, avansat în grad de șefii Poliției Române

977
Polițist constănțean, avansat în grad de șefii Poliției Române - robertsirbupolitistbaraganu4-1363606976.jpg
Modul în care agentul de poliție Robert Sîrbu, șeful Postului de Poliție Bărăgaru, a intervenit pentru salvarea unui hoț de fier vechi, la începutul acestei luni, a fost apreciat inclusiv de conducerea Poliției Române. "Considerându-se că acțiunea polițienească, profesională și umană a avut un indiscutabil caracter excepțional, conducerea Poliției Române a decis avansarea la următorul grad profesional, înainte de termen, a agentului Robert Sîrbu. Adăugăm, cu toată admirația, felicitările noastre și recomandăm conducerii Ministerului Afacerilor Interne să-i acorde «Sporul pentru lucrări de excepție», pentru că faptele tânărului agent de poliție depășesc cu mult fișa postului, în cea mai exigentă interpretare a ei. Poliția Română are nevoie de asemenea revigorări ale imaginii sale publice", se menționează într-un comunicat transmis de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. 


Vă redăm, în rândurile următoare, comunicatul de presă al sindicatului: 


"Colegul nostru de sindicat,


Agentul de poliție Robert Sârbu este cel mai tânăr șef de post din Județul Constanța. El are 28 de ani și conduce formațiunea de poliție din comuna Bărăganu; o localitate destul de izolată, din apropierea canalului Dunăre - Marea Neagră. Deși comuna are doar puțin peste 750 de gospodării, solicitările muncii polițienești de acolo un sunt lipsite de presiune.


Ultimul dintre evenimente a avut loc de curând, pe 1 martie, când polițiștii au fost alertați de inspectorii de teren ai Agenției de Îmbunătățiri Funciare care observaseră activități suspecte în jurul conductei magistrale pentru irigații. Ajuns la fața locului, lângă o fostă stație de pompare, dl Robert Sârbu a văzut o groapă recentă având malurile surpate. Tabloul era tipic pentru furtul de conducte, unde hoții sunt interesați de diametrului mare și oțelul din care sunt făcute țevile. Adâncimea gropii trebuia să fi fost de 3 metri, dar nu se vedea nimic altceva decât pământul răvășit de surpătură. Atât!


Polițistul despre care vă relatăm nu s-a grăbit să facă însă cale întoarsă în comună. A hotărât să cerceteze, mai întâi, complet, locul posibilei infracțiuni de furt. Corectitudinea tânărului polițist a schimbat total sensul evenimentul și, totodată, istoria unei vieți omenești.


Agentul de poliție a intrat în conductă, printr-un degajament aflat cam la 15 metri de groapa surpată. La capătul ei găsit scule specifice pentru tăierea metalului și, mai adânc, o persoană blocată sub valul de pământ și pietre. Victima era conștientă dar într-o stare foarte proastă. După câteva încercări nereușite de eliberare a persoanei blocate, dl Robert Sârbu iese afară din conductă și anunță serviciul SMURD.


La sosirea salvatorilor profesioniști situația era serios înrăutățită: orice acțiune standard de intervenție ar fi pus în pericol grav atât salvatorii cât și victima. În ezitarea generală, polițistul a decis să intre din nou în conductă și să orienteze activitatea pompierilor militari. Toți cei aflați afară, au trăit tensiunea unei acțiuni periculoase, nerecomandată, dar singura posibilă pentru a salva viața unei persoane. Fie ea și a unui posibil hoț de conducte.


Prin dubla intervenție a dlui Robert Sârbu, 28 de ani, șeful postului de poliție din comuna Bărăganu (CT), un om s-a reîntors la viață, exact în ora când trupul său începuse un alt drum. Astfel șansa unei vieți a depins, până la urmă, de modul corect și competent în care un tânăr polițist a cercetat locul unei posibile fapte infracționale".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1861 secunde