Poliția Rutieră atrage atenția constănțenilor: "Respectați semnalele luminoase ale mașinilor de Poliție!"

325
Poliția Rutieră atrage atenția constănțenilor:

Articole de la același autor

Reprezentanții Serviciului Rutier Constanța le atrag atenția constănțenilor asupra semnalelor speciale de avertizare luminoasă, emise de autospecialele de poliție, pe care trebuie să le respecte.  "Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitivele de iluminare montate pe autovehicule și au următoarele semnificații: lumina roșie obligă participanții la trafic să oprească în direcția de mers cât mai aproape de marginea drumului; lumina albastră obligă participanții la trafic să acorde prioritate de trecere", au subliniat reprezentanții Poliției. 


Astfel, polițistul rutier aflat într-o autospecială poate utiliza și dispozitive luminoase cu mesaje variabile pentru a transmite o dispoziție sau o indicație participanților la trafic. Aceste semnale pot fi adresate concomitent cu transmiterea unui apel prin amplificatorul de voce. 


Polițistul rutier aflat într-un autovehicul al poliției poate executa semnale cu brațul, cu sau fără baston reflectorizant, scos pe partea laterală dreaptă a vehiculului. Acest semnal semnifică oprire pentru conducătorii vehiculelor care circulă în spatele autovehiculului poliției. Același semnal efectuat pe partea stânga a autovehiculului semnifică oprire pentru conducătorii vehiculelor care circulă pe banda din partea stânga în același sens de mers ori în sens opus celui al autovehiculului poliției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6472 secunde