Poliția Română: Zeci de kilograme de droguri, găsite în rezervorul unui TIR, pe autostradă

285
Poliția Română: Zeci de kilograme de droguri, găsite în rezervorul unui TIR, pe autostradă - politiaromana-1573558801.jpg
Zeci de kilograme de droguri au fost confiscate de polițiști și procurorii DIICOT în urma unei operațiuni derulate pe parcursul mai multor zile.


Ținta anchetatorilor români a fost un grup format din doi cetățeni albanezi și unul grec. Cei trei au introdus în România aproximativ 60 de kilograme de canabis din Spania.


"În perioada 9-10 noiembrie 2019, cei trei inculpați au fost depistați având mai multe întâlniri atât în parcarea unui centru comercial din capitală, cât și într-un restaurant din apropierea autostrăzii A1.

În vederea asigurării succesului activității infracționale, la data de 9 noiembrie 2019, inculpații A.F. și H.H, cetățeni albanezi, în vârstă de 39 și 41 de ani, au efectuat mai multe servicii de patrulare pe autostrada A1 pentru a se asigura că nu sunt urmăriți până în locația în care s-a deplasat (de la vama Nădlac) și inculpatul X.A., cetățean grec, în vârstă de 47 de ani, cu un cap tractor în care era transportată cantitatea de cannabis", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Pe 10 noiembrie, cei trei traficanți au avut o nouă întâlnire într-o benzinărie de pe autostrada A1, iar apoi au plecat către Centura București.


"La locația respectivă, procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog au procedat la oprirea acestora în trafic.

În urma verificărilor efectuate, într-unul dintre rezervoarele capului tractor condus de către inculpatul X.A. au fost descoperite 38 de pachete ce conțineau fragmente de natură vegetală. Din rezultatele analizelor efectuate a rezultat faptul că, în interiorul celor 38 de pachete, a fost identificată cantitatea de 60 de kilograme de cannabis", au mai precizat procurorii.

În urma cercetărilor, procurorii au mai confiscat opt telefoane mobile, opt cartele SIM, un pistol airsoft, precum și 1.130 de euro și 500 de lei.

Astăzi, cei trei suspecți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul București, scrie observator.tv



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2266 secunde