Poliția Locală ar putea primi din atribuțiile Poliției Rutiere

320
Și polițiștii locali vor avea dreptul de a constata contravențiile rutiere și de a aplica amenzi, potrivit unui proiect de act ce vizează modificarea Codului rutier. 


În acest fel, șoferii vor fi obligați să respecte indicațiile polițistului local, la fel ca pe cele ale polițistului rutier, vor putea fi opriți de către acesta dintâi, vor fi obligați să-i înmâneze documentele cerute și vor putea fi amendați de către acesta, notează avocatnet.ro. 


În Legea Poliției Locale nr. 155/2010, circulația pe drumurile publice este unul dintre principalele domenii unde poliția locală are atribuții. Numai că Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 (Codul rutier) nu a preluat prevederile din primul act și nu prevede că polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației ar putea să constate contravențiile rutiere și să aplice sancțiuni.


De aceea, la Senat, a fost înregistrat recent un proiect de act care vizează modificarea Codului rutier în acest sens. Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice va putea se să aplice abia după ce este votată în ambele Camere ale Parlamentului, aprobată prin decret de către șeful statului și publicată în Monitorul Oficial, mai precizează avocatnet.ro. 


"Îndrumarea, supravegherea și controlul respectării normelor de circulație pe drumurile publice se fac de către poliția rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române precum și de către polițistul local cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice, care au obligația să ia măsurile legale în cazul în care constată încălcări ale acestora", scrie în propunerea legislativă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5975 secunde