Poliția face apel la oameni: este nevoie de atenție deosebită când vreți să vă scăldați în Dunăre!

208
Poliția face apel la oameni: este nevoie de atenție deosebită când vreți să vă scăldați în Dunăre! - preveniredunare-1626626164.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța îi sfătuiesc pe cetățeni să își ia toate normele de siguranță în ceea ce privește prevenirea cazurilor de înec în fluviul Dunărea.

În general, cazurile de înec s-au produs pe fondul mai multor cauze: nerespectarea zonelor special amenajate pentru scăldat; ignorarea de către persoanele în cauză a problemelor medicale de care sufereau anterior; trecerea de la temperatura mediului ambiant la temperatura scăzută a apei (hidrocuție); epuizarea morală din cauza spaimei caracteristice celor care nu știu să înoate sau nu-și pot aprecia forțele, avântându-se prea mult în largul apei fluviului; consumul de băuturi alcoolice.

De asemenea, de vină în situațiile extremă sunt și nerespectarea prevederilor legale ce impun purtarea vestei de salvare în ambarcațiunile de agrement sau la practicarea sporturilor nautice și lipsa de supraveghere a minorilor de către părinți sau alți adulți. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.532 secunde