X
X

Poliția de Frontieră. O nouă misiune internațională sub egida Frontex, încheiată cu succes

Ştire online publicată Joi, 03 Octombrie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Polițiștii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime MAI 1104, din cadrul Gărzii de Coastă, s-au întors, astăzi de dimineață acasă, după o misiune de trei luni, desfășurată în Marea Egee, sub egida Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). Un număr de 484 de persoane au fost salvate de la înec din apele Mării Egee în cele peste 930 de ore de patrulare la frontiera maritimă externă a Uniunii Europene.

În perioada 1 iulie – 30 septembrie 2019, nava maritimă de supraveghere MAI 1104 din cadrul Gărzii de Coastă a participat la misiunea "Poseidon 2019", organizată sub egida FRONTEX (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă).

Operațiunea s-a desfășurat în Marea Egee, iar cele două echipaje, aflate prin rotație la bordul navei Poliției de Frontieră Române, au executat misiuni de patrulare, supraveghere, căutare și salvare în Marea Egee, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.

Pe durata operațiunii, polițiștii de frontieră români au executat 93 de misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a efectuat 934 ore de patrulare.

De asemenea, în această perioadă, polițiștii de frontieră au participat la 25 acțiuni de căutare și salvare pe mare (Search and Rescue), în urma cărora au salvat, transbordat și transportat 484 de persoane (160 de femei, 200 bărbați și 124 de minori), care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee. În aceste cazuri, la bordul navei românești au fost derulate acțiunile specifice (triere și evaluare medicală), ulterior persoanele în cauză fiind transportate în porturile grecești și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4047 secunde