Poliția de Frontieră investește șase milioane de euro în modernizarea SCOMAR

216
Poliția de Frontieră investește șase milioane de euro în modernizarea SCOMAR - fondscomar1-1571601359.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a lansat o licitație prin care oferă aproape 6 milioane de euro, fără TVA, pentru modernizarea Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR). 


Obiectivul principal al SCOMAR este de a asigura supravegherea frontierelor maritime românești și a frontierelor UE; este un sistem operativ de supraveghere, care permite detectarea din timp, urmărirea, recunoașterea și identificarea navelor care desfășoară activități ilegale în Marea Neagră. 


Conform anunțului făcut public pe SICAP, Poliția de Frontieră intenționează să încheie un contract pentru achiziționarea a șapte sisteme optoelectronice, pentru înlocuirea celor existente în cadrul SCOMAR. Termenul de livrare a acestor sisteme este de opt luni de la data semnării contractului. Valoarea contractului este de 28,34 milioane de lei (respectiv 5,96 milioane euro), fără TVA, durata este de 24 de luni, iar finanțarea vine la Fondul pentru securitate internă. 


O condiție pentru ofertanți este să demonstreze că în ultimii trei ani au furnizat produse similare, în valoare cumulată de 16,5 milioane de lei, fără TVA. În cadrul contractului, furnizorul pieselor achiziționate va supraveghea instalarea și funcționarea echipamentelor, ulterior obținerii avizului de securitate industrială. 


În plus, furnizorul va configura sistemele pentru afișarea imaginilor video și pentru transmiterea acestora prin rețeaua de date a Poliției de Frontieră, către Centrul de Comandă și Control al SCOMAR, grupurile de nave ale Gărzii de Coastă și Centrul Operațional de Coordonare din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.


Termenul limită pentru primirea ofertelor și a cererilor de participare este 27 noiembrie. 
SCOMAR a fost dat în funcțiune în urmă cu zece ani. În primăvara acestui an, au fost voci care au ridicat semne de întrebare cu privire la performanțele SCOMAR, în contextul în care mai bine de o tonă de droguri a intrat în țara noastră, pe apă, și a fost depistată abia după ce o șalupă s-a răsturnat la Sf. Gheorghe, în județul Tulcea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5644 secunde