Poliția Constanța iese de sub „stăpânirea” împuternicirilor: mai multe posturi de șefi, scoase la concurs

2680

Articole de la același autor

Încet dar sigur, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța scapă de sub „imperiul” împuternicirilor, după ce în ultima perioadă mai multe posturi de șefi de unități din cadrul structurii de la malul mării au fost scoase la concurs. De altfel, la începutul verii, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, sublinia că practica împuternicilor pe funcțiile de conducere cu anii este „una anormală” și promitea atât organizarea cu celeritate a concursurilor pentru ocuparea posturilor, cât și schimbarea legislației.

„Această practică va trebui să înceteze și nu avem altă variantă decât modificarea statutului polițistului, astfel încât să avem foarte clar stabilit un ghid al carierei, să știe foarte clar ce vechime și ce parcurs al carierei trebuie să aibă un polițist”, susținea ministrul. Până la schimbarea legislației mai este ceva drum de parcurs, dar organizarea concursurilor a fost demarată deja, atât la nivelul ministerului, cât și a inspectoratelor județene.

După ce în august chestorul Adrian Constantin Glugă a promovat concursul pentru postul de inspector șef al IPJ Constanța, a venit rândul posturilor de șefi din subordine, deținute de împuterniciți.

Astfel, în prezent sunt în curs de organizare concursurile pentru postul de șef al Poliției municipiului Constanța, dar și pentru șefia Poliției Mamaia, Poliției Eforie, Postului de Poliție Deleni și Postului de Poliție Oltina.

În prezent, în fruntea Poliției municipiului Constanța este împuternicit comisarul șef Liviu Lazăr. Inițial, acesta a fost împuternicit pe funcție în vara lui 2020, după ieșirea la pensie a fostului șef, comisarul șef Ion Chiru. Dar în luna iulie a acestui an i-a expirat împuternicirea, motiv pentru care a fost împuternicit în funcția de adjunct a structurii (de asemenea vacantă), pe o perioadă de șase luni, dar cu atribuții de șef. Cei interesați să ocupe funcția respectivă își pot depune dosarele până pe 6 septembrie, iar concursul urmează să se desfășoare pe 5 octombrie.

De asemenea, sunt puse la bătaie și posturile de șefi ai Poliției Mamaia și Poliției Eforie. În prezent, în fruntea oamenilor legii din stațiunea Mamaia se află comisarul Romeo Titi Florea – care în trecut a condus Poliția Medgidia, iar la Eforie supravegherea ordinii publice este coordonată de comisarul șef Nicolae Grosu. Concursul pentru cele două funcții urmează să se desfășoare pe 17 septembrie și va consta într-un interviu structurat pe subiecte profesionale.

Cât privește posturile de șefi pentru posturile de poliție Deleni și Oltina, concursurile urmează să se desfășoare pe 23 septembrie.

În perioada următoare vor fi organizate și alte concursuri, necesare, având în vedere că multe dintre posturile de conducere din cadrul IPJ Constanța – inclusiv una dintre funcțiile de adjuncți ai inspectorului șef – sunt ocupate prin împuternicire. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4802 secunde