Poliția atrage atenția: cauciucurile de iarnă sunt mai ieftine decât amenda!

231
Poliția atrage atenția: cauciucurile de iarnă sunt mai ieftine decât amenda! - anvelopeiarna-1575066306.jpg

Articole de la același autor

Este sezonul anvelopelor de iarnă obligatorii, iar cei care nu își echipează autoturismele corespunzător riscă să primească amenzi usturătoare, dar și reținerea certificatelor de înmatriculare, atrag atenția reprezentanții Poliției Române. 


"Un set de patru cauciucuri pentru iarnă poate ajunge la aproximativ 1.000 de lei, dacă ne rezumăm la dimensiunile R15 - R16. Partea interesantă este că amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta să fie «încălțat» cu anvelopele potrivite se sancționează cu amendă între 1305 și 2.900 lei. Cum crezi că ieși mai câștigat? Vă zicem noi… cauciucuri de iarnă și nici nu rămâi înțepenit în zăpadă", atrag atenția polițiștii. 


Anvelopele de iarnă se identifică prin prezența, pe laterală, a literelor M și S, sunt forma "M+S", "MS" sau "M&S", fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripția "all seasons". 


Prevederile legale în vigoare interzic circulația autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0806 secunde