Polița RCA, prezentată polițistului, la control, și în format electronic, pe telefon

217
Polița RCA, prezentată polițistului, la control, și în format electronic, pe telefon - politarca-1598642277.jpg

Articole de la același autor

Începând de săptămâna viitoare, șoferii vor putea prezenta polițistului, la control, polița RCA în format electronic. Astfel, nu mai este obligatoriu să aibă la ei și hârtia emisă prin contractul de asigurare obligatorie.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat, săptămâna aceasta, modificarea și completarea Normei nr. 20/2017 privind asigurările auto din România în ceea ce privește articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate.

Astfel, dacă până zilele trecute, șoferii erau obligați să aibă asupra lor polița de asigurare, în caz contrar riscând să fie amendați de polițistul care efectua controlul, acum ei vor putea să o arate pe telefon sau oriunde o au, în formă electronică. Conform noii prevederi, dovada încheierii asigurării RCA o constituie polița de asigurare RCA și contractul emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport de hârtie sau în format electronic. De asemenea, a fost introdusă și o prevedere care stipulează că "dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate, o constituie și informația rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data interogării".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 August 2020
Stire din Eveniment : Beach-baruri, amendate, pe litoral
Pagina a fost generata in 1.3547 secunde