Ploaie de stele pe epoleți. Iată ce șefi din Constanța au fost avansați în grad!

2680

Articole de la același autor

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, vineri, 27 noiembrie, un număr de 48 de decrete de avansare în grad a mai multor ofițeri din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Ministerului Afacerilor Interne. Avansările în grad au fost prilejuite de celebrarea Zilei Naționale a României, pe 1 Decembrie.

Printre cei avansați în grad se numără, printre alții, generalul maior Vasile Toader, locțiitor al șefului Statului Major al Apărării – avansat la gradul de general – locotenent, generalul cu o stea Dacian Tiberiu Popescu, comandantul Comandamentului Forțelor pentru Operațiuni Speciale din cadrul M.Ap.N – avansat la gradul de general-maior cu două stele, col. Florin Oancea, comandantul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, avansat la gradul de general cu o stea, comandor Ovidiu Bălan, comandantul Bazei Aeriene de Instruire „Boboc”, avansat la gradul de general de flotilă aeriană.

Constanța se poate mândri cu trei ofițeri avansați în grad. Este vorba despre doi militari și un polițist. Astfel, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de „acordare a gradului de contraamiral de flotilă cu o stea pentru comandorul Cornel Eugen Cojocaru”. Acesta ocupă în prezent funcția de locțiitor pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Forțelor Navale. La rândul lui, comandorul Marian Săvulescu a fost avansat la gradul de contraamiral de flotilă cu o stea. Menționăm că acesta a fost în trecut comandantul fregatei „Regele Ferdinand”, iar din vara lui 2020 a fost numit șef Stat Major la Comandamentul Forțelor Întrunite.

Mai multe stele va avea pe epoleți și inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, comisarul șef Constantin Adrian Glugă, care a fost avansat la gradul de chestor de poliție. Menționăm că acesta a fost împuternicit la conducerea IPJ Constanța la 1 iulie, după ce a condus IPJ Brăila și IPJ Dolj.

Pe lista celor avansați în grad se află și un fost șef al IPJ Constanța. Este vorba despre chestorul șef Bogdan Despescu, care a fost avansat la gradul de chestor general. În prezent, acesta este secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Se impune precizat că sindicaliștii au arătat, în urmă cu puțin timp, că avansările în grad ar putea fi o metodă de răsplătire a polițiștilor care-și desfășoară activitatea în stradă, în această perioadă. Deocamdată, au fost avansați în grad doar șefi, rămâne de văzut dacă vor fi luate astfel de decizii și în cazul subalternilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.272 secunde