Plecați în India? Atenție!

132
Plecați în India? Atenție! - 20120712etr120712110152rszcrp-1443033439.jpg
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau se deplasează pe teritoriul Republicii India, mai ales în perioada septembrie – decembrie 2015, asupra epidemiei de febră Dengue, care afectează cu preponderență zona capitalei New Delhi.


Febra Dengue este o boală infecțioasă acută, produsă de virusul "Denga", care se transmite la om prin mușcătura unui țânțar infectat, din specia Aedes.

Boala se manifestă prin stări febrile, stări de oboseală, migrene, dureri articulare și iritații ale pielii. În cazuri grave, pot apărea hemoragii pe suprafața corpului. Boala se poate manifesta cu severitate în special la persoanele cu un sistem imunitar slăbit, putând duce chiar la deces. Pentru moment, nu există nici un vaccin care să prevină infectarea cu acest virus. De asemenea, nu există nici un medicament specific pentru această boală, tratamentul fiind simptomatic.

Singura metodă eficientă de prevenire a apariției bolii constă în protecția împotriva mușcăturilor de țânțari (folosirea mijloacelor de protecție chimică – repelente, sau a altor mijloace de protecție, precum: purtarea de îmbrăcăminte adecvată – pantaloni lungi, cămăși sau bluze cu mânecă lungă, plase de țânțari la geamuri și deasupra paturilor).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.9382 secunde