PLAN DE ACȚIUNE în cazul CATASTROFEI NAVALE de la Midia

232
PLAN DE ACȚIUNE în cazul CATASTROFEI NAVALE de la Midia - 26novoiatreiazi-1574763324.jpg

Articole de la același autor

Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" sunt în zona Midia, pregătiți să continue operațiunile pentru salvarea animalelor încă prinse în nava răsturnată. Până în prezent au fost salvate aproximativ 50 de animale din cele 14.600 aflate pe navă, dar operațiunile sunt îngreunate, atât de poziția ambarcațiunii, cât și de condițiile meteorologice. 


"Intervenția a fost dificilă, pentru că nava este aplecată într-o parte, iar singura cale de acces este foarte îngustă. Animalele vii sunt foarte grele, și în interior poziția salvatorilor este dificilă. Ne concentrăm pe salvarea oilor care mai sunt în viață. Și în prezent sunt nave care se apropie de vasul eșuat, pentru a vedea dacă putem să intervenim. Trebuie să ne grăbim", a afirmat generalul Dan Paul Iamandi, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, aflat la Constanța. 


După o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență care s-a desfășurat la Prefectură, reprezentanții instituțiilor responsabile s-au deplasat, la orele prânzului, în zona Midia, pentru a vedea la fața locului cu ce se confruntă. În cursul după-amiezii urmează să aibă loc o nouă ședință, în care se va stabili pas cu pas cum se va acționa pe mai departe. 


"După ora prânzului, după ce venim din teren, ne vom vedea din nou toți reprezentanții instituțiilor, pentru a semna un plan de acțiune pentru fiecare acțiune în parte: vom stabili cine va efectua extragerea cadavrelor din vas, cine le va transporta, cine le va incinera. Vom avea de asemenea un plan de incinerare, pentru a știi exact în câte zile vom putea incinera întreaga cantitate de cadavre. De asemenea, ANR-ul va fi solicitat cu privire la scoaterea navei din zonă. În condițiile actuale va fi foarte greu să extragem cadavrele. Potrivit ANR, calculele au fost făcute și nava poate fi ridicată cu greutatea actuală la bord", a mai arătat reprezentantul IGSU. 


De precizat că în acest moment sunt 35 de pompieri care așteaptă să intervină. "Nu sistăm nimic, dacă condițiile meteo ne permit, intervenim. Dar să ne comunice și ANR-ul în cât timp va fi scoasă nava", a mai arătat șeful IGSU.


Totodată, pe mal au fost instalate două corturi pentru medicii veterinari pentru tratarea animalelor care sunt scoase în viață. În momentul de față nu există risc epidemiologic, a mai afirmat generalul Dan Paul Iamandi. 


Reamintim că, duminică dimineață, o navă sub pavilion Palao s-a răsturnat în dreptul portului Midia, în momentul în care se îndepărta de țărm, având o încărcătură de 700 tone de animale vii. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2671 secunde