Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar

90
Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar - 21585933144777592197580796015513-1536489500.jpg

Articole recomandate

Peste 7.000 de polițiști vor acționa luni în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din toată țara, pentru ca noul an școlar să înceapă în siguranță.

Polițiștii vor fi prezenți pe toată durata anului școlar în zona unităților de învățământ și pe traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

''La data de 10 septembrie, peste 7.000 de polițiști vor acționa în sistem integrat pentru desfășurarea în siguranță a festivităților specifice deschiderii anului de învățământ preuniversitar. De asemenea, în aceste zile, la nivel național, polițiștii intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie'', se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit sursei citate, pentru ca noul an școlar să înceapă și să decurgă în liniște și siguranță, fiecare unitate de învățământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției.

Echipajele de poliție vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în școli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanență traseele de deplasare a copiilor.

De asemenea, polițiștii de la Rutieră vor fi prezenți în apropierea școlilor, pe arterele de circulație intens tranzitate, pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învățământ.

Totodată, sunt identificate și controlate toate unitățile economice din zona adiacentă unităților de învățământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative și evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracțional, polițiștii vor organiza pentru elevi diferite activități preventive-educative. Acestea sunt orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare nonagresivă a conflictelor, precum și a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală și consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială, precizează IGPR.

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 09 Septembrie 2018
Stire din Eveniment : MESAJ DE LA MAI PENTRU TOȚI ELEVII
Pagina a fost generata in 0.7686 secunde