Peste 50 de intervenții, într-o singură zi. Pompierii atrag atenția: curățați coșurile de fum!

172
Peste 50 de intervenții, într-o singură zi. Pompierii atrag atenția: curățați coșurile de fum! - zecideinterventii-1576185941.jpg

Articole de la același autor

Pompierii constănțeni au intervenit, în 24 de ore, la peste 50 de solicitări. 
Astfel, miercuri, în jurul prânzului, două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Port au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din Agigea. Când au ajuns militarii, focul cuprinsese bucătăria de vară și o magazie și exista pericolul să se extindă și la casă. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit la un cablu defect. 


După aproximativ trei ore, echipaje de la Detașamentul Palas au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Poiana. De data aceasta, de vină a fost un coș de fum necurățat de funingine. 


În același timp, pompierii au mai intervenit și în stațiunea Mamaia, unde au fost sesizați că două persoane ar pluti pe lacul Siutghiol. Într-un final, după verificări, s-a concluzionat că a fost o alarmă falsă. 


În cursul nopții, puțin după miezul nopții, pompierii din Hârșova au fost chemați să stingă un incendiu izbucnit la acoperișul unei case din Saraiu. Și de această dată, cauza probabilă a fost coșul de fum, neprotejat termic față de materialele combustibile. 
Totodată, echipele SMURD au răspuns la 46 de solicitări medicale. 


"În scopul preîntâmpinării incendiilor provocate de coșurile sau burlanele de fum necurățate sau defecte, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea reamintește cetățenilor obligativitatea verificării, reparării, izolării și curățării periodice a coșurilor de evacuare a fumului. Acestea trebuie izolate termic față de materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului. Totodată, coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine, care se pot aprinde sau pot obtura căile de evacuare", au transmis reprezentanții ISU. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5639 secunde