Peste 15.000 de persoane au intrat în țară, în ultimele 24 de ore

223
Peste 15.000 de persoane au intrat în țară, în ultimele 24 de ore - ss-1585984670.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 15.400 de persoane au intrat în țară, în ultimele 24 de ore, dintre acestea 10.100 prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, a informat, sâmbătă dimineața, Poliția de Frontieră Română, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 25.000 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 15.400 pe sensul de intrare și 9.600 pe cel de ieșire din țară și peste 11.000 mijloace de transport, dintre care aproximativ 4.000 pe sensul de intrare și 7.000 pe sensul de ieșire din țară.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere și control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.500 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În același interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control aproximativ 14.100 de persoane, din care 10.100 pe sensul de intrare și 4.200 de mijloace de transport.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declarației pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliție și jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Aceeași sursă a precizat că în zonele de competență - punctele de trecere și "frontiera verde" - polițiștii de frontieră au constatat: 29 fapte ilegale (9 infracțiuni și 20 contravenții) săvârșite atât de cetățeni români, cât și străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 17.900 lei; valoarea amenzilor contravenționale aplicate se ridică la peste 13.300 lei.

Totodată, nu s-a permis intrarea în țară a 7 cetățeni străini, care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege și, de asemenea, nu s-a permis ieșirea a 5 cetățeni români din diferite motive legale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6005 secunde