PESCADOR DISPĂRUT în largul Mării Negre. Cine era comandantul ambarcațiunii

1520
PESCADOR DISPĂRUT în largul Mării Negre. Cine era comandantul ambarcațiunii - whatsappimage20210517at234532-1621321309.jpg

Articole de la același autor

În dimineața zilei de marți, 18 mai, autoritățile au reluat căutările pentru găsirea pescadorului „Sea Shark 1”. Reamintim că în cursul zilei de ieri, oamenii legii au fost alertați de dispariția pescadorului, ieșit la pescuit de rapane, în zona Gura Portiței. Din primele informații, ieri au fost depistate trei trupuri neînsuflețite, identificate ca aparținând membrilor echipajului. Alți doi membri ai echipajului sunt căutați. 
În urma evenimentului, apropiați ai membrilor echipajului și-au exprimat regretul pentru cele întâmplate, în mediul public. 
„Am aflat cu stupoare atât eu cât şi ceilalți colegi ai mei de servici că în tragedia pescadorului românesc " Sea Skark 1" având 5 marinari la bord, pescador ce s-a scufundat la circa 7 mile marine travers de Gura Portiței, printre cei trei marinari găsiți decedați plutind în apele reci ale Mării Negre şi ulterior aduşi de valurile mării la mal, unul dintre aceştia ne-a fost coleg de servici până nu demult. 
Comandantul pescadorului "Sea Shark 1" scufundat era Costea Nicuşor, ce ne-a fost coleg la ARSVOM mulți ani la rând şi era unul dintre cei mai buni în ale meseriei de marinar cu mulți ani petrecuți pe mare având experiență pe diferite tipuri de nave. Eu unul am lucrat cu el cândva pe nava Albatros, navă pe care a administrat-o câțiva ani buni la rând.
Mic de statură, serios, neînfricat, aprig şi iute'n manevră - Nicu' sau mai cunoscut ca Poneiu' cum îl poreclise lumea ne-a lăsat pe toți cu gura căscată astăzi când am aflat că a fost găsit mort pe o plajă undeva între Vadu şi Gura Portiței cu vesta de salvare pe el, fiind dus la mal tocmai de marea care i-a curmat viața. 
Transmit sincere condoleanțe familiei şi celor dragi pentru pierderea suferită.
Se spune că atunci când mergi de-a lungul Raiului găseşti Marea, astăzi Poneiu' a lăsat Marea Neagră în urma sa pentru totdeauna şi de acum navigă pentru eternitate printre mările şi oceanele de stele”, a transmis Marian Cosma, pe pagina sa de Facebook. 


Forțele Navale au afirmat că la căutări au participat un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord. „Elicopterul Forțelor Navale a decolat de pe aerodromul Tuzla în jurul orei 16.30, la mai puțin de 60 de minute de la primirea solicitării de intervenție, s-a deplasat în raionul indicat din largul țărmului de la Gura Portiței, unde a cercetat o suprafață maritimă de aproximativ 110 km², dar echipajul nu a descoperit nicio persoană dispărută în apa mării.
În jurul orei 18.30, echipajul elicopterului Puma Naval a cerut aprobare de încetare a misiunii de căutare și s-a întors la baza din garnizoana Tuzla.
Forțele Navale Române sunt o instituție aflată în slujba fiecărui cetățean român și, la solicitarea autorităților publice sunt în măsură de desfășoare misiuni de intervenție în caz de urgențe civile și misiuni de asistență umanitară”, au afirmat, luni seara, 17 mai, reprezentanții Forțelor Navale. 


UPDATE. La căutările din această dimineață, coordonate de Autoritatea Navală Română, participă și Garda de Coastă cu o ambarcațiune. Se impune precizat că operațiunile sunt puse în dificultate de faptul că pe mare este furtună de gradul 4 – 5. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7283 secunde