Personalul medical din Constanța s-a testat pentru HIV și hepatită

211
Personalul medical din Constanța s-a testat pentru HIV și hepatită - testareahiv1-1537876285.jpg

Articole recomandate

La Secția Pneumologie TBC din Agigea, secție exterioară a Spitalului Județean Constanța, s-a încheiat activitatea de consiliere și testare a personalului medical pentru HIV și hepatite virale B și C. Echipa Baylor, formată din 2 psihologi și 2 asistenți medicali, a efectuat două deplasări în luna septembrie la această secție a Spitalului Județean, 91 de cadre medicale beneficiind de servicii de consiliere și testare gratuită. 


Această acțiune de testare face parte din campania derulată de Baylor în parteneriat cu Spitalul Județean Constanța. De la începutul anului și până acum au fost evaluate 1200 cadre medicale urmând ca până la sfârșitul lui 2018 să fie testat întregul personal angajat al Spitalului Județean Constanța.


"Cadrele medicale trebuie să conștientizeze riscul de expunere ocupațională la HIV și la virusurile hepatitice B și C. Acest program de testare periodică a cadrelor medicale răspunde nevoilor acestora. Testarea pentru HIV și hepatitele B și C este indicată atât la angajare cât și în cadrul examenului medical periodic, ținând cont de faptul că aceste infecții virale se pot transmite prin contactul sânge pe sânge. Personalul medical care beneficiază de serviciile Baylor de consiliere și testare voluntară gratuită apreciază colaborarea cu echipele noastre de psihologi și asistenți medicali", au precizat reprezentanții Fundației Baylor Marea Neagră.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4508 secunde