PROIECT:

PERMIS SUSPENDAT pentru depășirea neregulamentară și conducerea sub influența alcoolului

379
PERMIS SUSPENDAT pentru depășirea neregulamentară și conducerea sub influența alcoolului - 163749publimediaadriananeagoe-1562585785.jpg

Articole recomandate

Dacă un nou proiect de lege va fi adoptat în Parlament, motivele pentru care ți-ar putea fi suspendat permisul de conducere se vor extinde, scrie playtech.ro


Deputatul PNL Florin Roman a depus la Senat un proiect de lege pentru extinderea sancțiunilor dedicate șoferilor auto. PNL-istul își dorește ca depășirea neregulamentară și conducerea sub influența alcoolului să se reflecte în suspendarea permisului pentru o perioadă de 90 de zile, plus o amendă între 9 și 20 de puncte.


Dacă este adoptată, inițiativa legislativă va veni ca o modificare la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr 195/2002 cu privire la circulația pe drumurile publice, conform Mediafax. La ora actuală, legea spune că depășirea neregulamentară sau conducerea sub influența băuturilor alcoolice prevede sancțiuni încadrate în clasa a II-a, respectiv 4 sau 5 puncte amendă plus suspendarea permisului pentru o perioadă de 30 de zile.


Conform proiectului lui Florin Roman, depășirea ilegală sau conducerea sub influența alcoolului ar trebui percepute ca sancțiuni din clasa a IV-a. Asta înseamnă că se reflectă într-un număr de puncte de amendă între 9 și 20, plus suspendarea dreptului de a conduce un autoturism timp de 90 de zile.


"România ocupă în continuare un neonorant loc 1 în statistica europeană referitoare la numărul de decese din accidentele rutiere, având o medie de 98 de decese la un milion de locuitori, media europeană fiind de 49 de decese la milionul de locuitori, conform datelor oficiale. La nivel european, această situație este de-a dreptul alarmantă iar în acest sens se urmărește identificarea unui set de metode pentru a reduce la jumătate numărul victimelor la nivel european.


La nivel național avem aprobată Hotărârea nr. 755/2016 privind aprobarea Strategiei naționale pentru siguranța rutieră pentru perioda 2016-2020 și a Planului de acțiuni pentru implementarea, un document strategic care trasează direcțiile de acțiune în sensul sporirii gradului de siguranță în traficul rutier, iar una dintre aceste direcții vizează îmbunătățirea legislației și a controlului respectării acesteia", arată deputatul PNL, în expunerea de motive a proiectului.


"Nerespectarea regulilor privind depășirea și condusul sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune sunt mai aspru sancționate. În cazul nerespectării regulilor privind depășirea se propune trecerea într-o clasă superioară de sancționare de la amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile, la sancționarea cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile", a concluzionat Florin Roman de la PNL, scrie playtech.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5093 secunde