Pericol public! Patru dosare penale din cauza rottweiler-ului pe care-l creşte

241
Pericol public! Patru dosare penale din cauza rottweiler-ului pe care-l creşte - muscatacaine-1601578631.jpg

Articole de la același autor

Patru dosare penale au fost întocmite pe numele unui bărbat de 44 de ani, din localitatea Valu lui Traian, după ce câinele pe care îl deține, un rottweiler, a mușcat patru persoane. Oamenii din localitate sunt revoltați și spun că patrupedul este un adevărat pericol public, dar că până în prezent nu a fost luată nicio măsură reală.

Miercuri seară, în jurul orei 20.30, rottweiler-ul a mușcat o altă persoană, mai precis o adolescentă de 15 ani. Potrivit oamenilor legii, copila mergea pe strada Eliberării din Valu lui Traian, când animalul a atacat-o. A mușcat-o de mâini și de picioare. Vecinii au fost alertați de țipetele ei, iar când au ieșit au găsit-o plină de sânge și în stare de șoc. Din primele informații, se pare că rottweiler-ul ar fi ieșit din curte fără supraveghere.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de neluare de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. Potrivit polițiștilor, din martie până în prezent, din aceeași cauză au mai fost întocmite patru dosare penale.

La rândul lor, reprezentanții Primăriei Valu lui Traian au anunțat, joi, intenția de a aduna de pe străzi câinii periculoși, după incidentul de miercuri seară, dar și după ce, în cursul zilei de joi, un copil nu ajunsese acasă nici după două ore după ce a fost lăsat de microbuzul școlar pe strada Eliberării „tot din cauza unui proprietar neasumat de câini, care îi lasă pe stradă, deși a fost sancționat în repetate rânduri”.

„Tot astfel de cazuri au făcut să îi obligăm pe proprietarii de câini să îi microcipeze, oferind acest serviciu gratuit, din poartă în poartă. Referitor la cazul rottweiler-ului ce a mușcat de patru ori persoane aflate în trecere pe stradă, ținem să menționăm că stăpânul acestuia a fost în repetate rânduri sancționat cu amenda maximă permisă de lege”, au mai arătat reprezentanții primăriei. Se ridică însă întrebarea de ce patrupedul nu a fost ridicat, în condițiile în care este evident că este violent.

„Noi acordăm tot sprijinul și dispunem, datorită asocierii cu ASPA Ivets, de logistica necesară confiscării, însă, din păcate, deși în cauză au fost deschise dosare penale după fiecare persoană mușcată, iar de la prima faptă a trecut aproape un an, nu există încă o hotărâre pentru a putea interveni”, au mai arătat reprezentanții administrației publice locale.

Oamenii legii atrag atenția că în cazul câinilor periculoși trebuie luate măsuri de protecție, în caz contrar proprietarii riscând amenzi contravenționale și dosare penale.

„Nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbatul câinelui fără lesă și/sau botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații sau locuri publice, chiar și însoțiți de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei”, au arătat polițiștii. Mai mult, în urma rănirii unor persoane se face dosar penal.

Pot fi încadrați ca fiind câini periculoși Pitbull, Boerbull, Bandog și metișii lor, dar și câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napoletano, Fila Brasileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5538 secunde